">Niko Boch otišao u Spanish Basketball Academy...! - Košarkaški klub Samobor

Niko Boch otišao u Spanish Basketball Academy…!

U moru intenzivnih događanja u našem klubu u posljednje vrijeme, pomalo nam je ispod radara prošla vijest da je naš izuzetno nadareni kadet, Niko Boch, r. 2007. godine, otišao na daljnje školovanje i košarkaško usavršavanje u Spanish Basketball Academy u Madridu, u Španjolsku…!

Veliko je to priznanje za našeg igrača čiji su talent i kvalitetu prepoznali i u takvoj instituciji kao što je SBA, obzirom da se radi o jednoj od najboljih akademija za razvoj mladih košarkaša u svijetu, a također je priznanje i za naš klub u kojem je stasao, a naročito za trenere koji su sa njim radili. Moje osobno mišljenje, nakon što sam pratio Nikin razvoj unazad par godina, da se radi o jednom velikom talentu i da će se, uz kvalitetan rad, sigurno razviti u odličnog, pa čak, dapače i u vrhunskog košarkaša.

Vezano uz navedeno, a kao priznanje našim trenerima koji rade sa našim mladim igračima u klubu, podsjećam da je nedavno Ardian Seba, r. 2007. g., Nikin suigrač iz iste selekcije, odabran za sastav U-15 reprezentacije Republike Hrvatske, koja je 26.09.2021. g., odradila pokazni trening u okviru otvaranja projekta Europskog tjedna sporta 2021. g., a u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza i Ministarstva turizma i sporta RH, te da je Gabrijel Mustafić, r. 2004. g., naš junior, u ljeto 2020. godine, kao kadet, bio pozvan na okupljanje juniorske košarkaške selekcije RH.

Uzevši u obzir činjenicu da u HT Premijer ligi trenutno igraju dva igrača koja su ponikli u KK Samobor i najveći dio svog košarkaškog sazrijevanja donedavno odradili u našem klubu, a radi se o Bruni Levaniću Kutnom i Lovri Mandaliniću, sa ponosom možemo istaknuti kvalitetan rad u KK Samobor, koji je već prepoznat u našoj Domovini, a kako sada vidimo i van njezinih granica.

Našem dragom Niki, želimo puno sreće i zdravlja u Španjolskoj i neka i dalje zadrži onaj svoj prepoznatljivi osmijeh koji ga krasi, sa porukom da nam se vrati još bolji, veći i jači i neka nas sve skupa, kao i do sada, ispunjava ponosom…!

Niko, sretno…!!

Tvoj KK Samobor