">Kadeti savladali i Hermes Analiticu - Košarkaški klub Samobor

Kadeti savladali i Hermes Analiticu

Kadeti su nakon velike borbe, u kojoj se pobjednik nije znao do zadnje minute, pobijedili ekipu KK Hermes Analitica rezultatom 82:75.
Ovu utakmicu smo igrali bez najboljeg strijelca Luke Žganjera i to se jako osjetilo u ovoj utakmici. Falili su Lukini koševi, njegovi prodori i igra u obrani i nadamo se da će ozljeda koja ga prati uskoro biti prošlost.
Međutim, srećom, ukazao se jedan drugi mladić, a to je Šimun Mustafić, koji je danas zatrpao koš Hermesa šutevima iz daljine i zaustavio se na 28 koševa…! Odlično su uz njega odigrali i nebeski skakač Oliver Magdić Govedarica sa 18 i neumorni Marko Musa sa 15 postignutih koševa. Iako je danas dao manji doprinos u postignutim koševima, za njega samo neuobičajeno skromnih 10 komada, zalaganjem i igrom u obrani, Vito Čretni je suvereno vodio svoju ekipu do pobjede.
Čitavu utakmicu ekipe su odigrale u laganom egalu i praktično do zadnje minute se nije znalo tko će odnijeti pobjedu. Risovi su cijelo vrijeme držali razmak od par koševa, koje bi onda uporni gosti stizali, ali nisu mogli prestići.
Na kraju, zaslužena pobjeda Samoboraca, koji i dalje drže prvo mjesto bez poraza. Nažalost Luka Žganjer i Vito Čretni su prepustili vodeća mjesta najboljih strijelaca i sada zauzimaju drugo i četvrto mjesto na listi, a na vrh je zasjeo Niko Kocijan, koji je ovu utakmicu završio sa 34 postignuta koša.
Svi naši igrači koji su ušli u igru su dali sve od sebe da pobijede i zaslužuju velike čestitke za svoj trud i zalaganje.
Slijedeću utakmicu igramo idući vikend u gostima protiv ekipe Ivanića.
KK SAMOBOR – KK HERMES ANALITICA 82 : 75 (22:24, 16:8, 23:26, 21:17)
KK Samobor
Šimun Mustafić 28, Oliver Magdić Govedarica 18, Marko Musa 15, Vito Čretni 10, Patrik Šinkovec 6, Vito Hrs 5, Marko Dolenac 0, Ferdo Kelečić 0, Jan Hrastnik 0.
KK Hermes Analitica
Niko Kocijan 34, Borna Purić 15, Filip Palić 10, Lukas Ristovski 10, Ivan Alerić 6, Vito Laknar 0, Luka Obuljen 0, Dominik Sadiković 0.