">Utakmica opravdala očekivanja - Kasun prvo ime utakmice - Košarkaški klub Samobor

Utakmica opravdala očekivanja – Kasun prvo ime utakmice

 

Utakmica veterana Samobora i Barcelone u potpunosti je opravdala očekivanja. Gledalište je bilo prepuno, a atmosfera savršena. Oko 1000 gledatelja moglo je uživati u predivnom spektaklu od uvodnog govora predsjednika kluba Branislava Lekovića pa sve do kraja utakmice.

  Prvu četvrtinu su započeli oni najstariji veterani pojačani sa Krešom Beljakom, Hrsom Danijelom i Mirom Kelečićem i pokazali da još uvijek mogu igrati dobru košarku.

  U drugoj četvrtini svoju priliku su dobili seniori KK Samobor, da bi u drugom dijelu utakmicu priveli kraju aktivni mlađi veterani KK Samobora. Svi su dobili svoju priliku i dali svoj maksimum, a Barcelonu je ponajviše vukao Mario Kasun kojega se jednostavno nije moglo zaustaviti. Utakmicu je završio sa ubilježenih 31 koševa,a u nekoliko navrata je efektno zakucao.

  Gledatelji su istinski uživali, a najglasniji su bili dječaci i djevojčice polaznici škole košarke koji su zdušno navijali cijelu utakmicu.

  Samobor:

  Beljak, Kelečić 6, Hrs 2, Golić 2, Z. Džimbeg , D. Džimbeg, Govenkar, Pavlin

  Bilić, Gionechetti 2, Šilobod 9, Imbert 2, Marcelić 5, Milatić 6, Šilježar 4, Gril,

  D. Župančić, Zemljak 6, Pavšek 4, Močan 2, Mulahalilović, Pavlović 2, Lukačić 13, Škiljan, Brkljačić 7, Klupač, Tadžić, Rađenović, Curman, Bujanić

  VBC Barcelona: Aguado 10, Esteler 2, Ordin 13, Cruz 2, Kasun 31, Torralba, Bonet 6, Bosc 14, Andreu, Mollinedo 6, Diez 2

  A što o utakmici pišu mediji.

  Ovako piše Samoborski radio:

  Košarkaški veterani Barcelone i kombinirane veteransko-seniorske snage KK Samobor odigrali su fašničko-humanitarni derbi u Sportskoj dvorani Samobor. Iako je više koševa zabila katalonska momčad koja je slavila rezultatom 72:86, pravi pobjednici bili su svi koji su napunili dvoranu i svojim prilozima pomogli radu udruge Nova budućnost. Mali štićenici udruge na kraju utakmice sudionicima su predali zahvalnice, a puna dvorana pljeskom je pozdravila velika srca velikih igrača. Sve je na početku susreta pozdravio predsjednik KK Samobor Branislav Leković. Svoju podršku ovom humanitarno-sportskom projektu dali su i državna tajnica za sport Janica Kostelić i košarkaška legenda Mirko Novosel te gradonačelnik Krešo Beljak koji je i zaigrao u prvoj četvrtini, a prvu loptu na utakmici bacila je Sraka, dok je spektakularno predstavljanje momčadi vodio fašnički Fiškal.

  Atraktivnosti programa svojim su nastupom doprinjele i Klinčaselske mažoretkinje te breakdanceri. Iako je rezultat utakmice bio u drugom planu spomenimo ipak da je najučinkovitiji igrač bio Mario Kasun u dresu Barcelone s 31 košem, a dvoznamenkasti su još bili Bosch-Bifet sa 14 koševa, Ordin sa 13 te Aguado s 10.

  U redovima domaćina jedini dvoznamenkasti bio je Lukačić. Mario Kasun inače je bio jedan od inicijatora ideje humanitarne utakmice, a košarkaše Barcole čeka i daljnje druženje s domaćinima iz KK Samobor koji su ih već upoznali sa samoborskim specifičnostima i fašničkim duhom, a u ponedjeljak ih vode u posjet Muzeju Dražena Petrovića te na trening škole košarke.”

  Samoborski glasnik piše:

  “Sve ono što košarka može pružiti viđeno je i doživljeno u ovom susretu. Domaćini na parketu sa čak 28 igrača, predvođeni prvim čovjekom Grada Krešom Beljakom, imali su mogućnost da se suprotstave brojčano manjoj, ali odabranoj veteranskoj vrsti katalonskog sportskog velikana Barcelone. Majstori košarke koji su svoje karijere, osim nastupa u dresu Barcelone, izgradili i nastupima za momčadi u NBA ligi, pružili su gledateljima, koji su do posljednjeg mjesta ispunili prostor SD Samobor, vrhunski košarkaški užitak.

  Bilo je s obje strane nadigravanja, zakucavanja, ali i odlične košarke, koja je mamila pljesak gledatelja. Uz Janicu Kostelić, državnu tajnicu za sport, i nezaobilaznog Mirka Novosela, legendu Hrvatske, i samo hrvatske košarke, sve su oplemenili Sraka i Fiškal, likovi 191. Samoborskog fašnika. U konačnici, pobjeda je zasluženo otišla na stranu Barcelone.

  Gosti su ipak bili bolji, što je bilo i za očekivati, iako su domaćini pokazali zavidno htijenje i želju da se što kvalitetnije predstave u ovom nadmetanju. Najveći pljesak na parketu dobio je hrvatski internacionalac Mario Kasun, koji je nekako i najzaslužniji što su velikani košarke došli u Samobor. Mario, koji živi u obiteljskoj kući u Kladju, pokazao se zaista ne samo majstorom igre koja ga je proslavila, kako u klubovima Hrvatske, Europe i NBA lige u Americi, već i kao istinski promotor košarke.

  Kod Samobora istaknuo se Lukačić, iako su i svi ostali dali svoj maksimum. Sama utakmica imala je i humanitarni karakter pa su tako gledatelji, uz besplatan ulaz u dvoranu, bili u mogućnosti donirati novac za Udrugu Nova budućnost, koja brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Bio je to pravi praznik košarke, na radost i zadovoljstvo ljubitelja”

  Rekapitulacija utakmice.