">Hermes Analitica prejaka za Risove - Košarkaški klub Samobor

Hermes Analitica prejaka za Risove

Znao sam da će našim seniorima biti teško odigrati utakmicu protiv izuzetno kvalitetne ekipe KK Hermes Analitice, jedine ekipe bez poraza u ligi, koja, ako ovako nastavi, čekira kartu za povratak u najelitniji rang HR košarke, HT Premijer ligu. Iako je ekipa Hermes Analitice nastupila bez svoje tri mlade vedete, izuzetno mlade, ali i izuzetno talentirane i već sad jako korisne, Andriju Jelavića, Vicu Zankija i Nou Svobodu (nalazio se u zapisniku), to im nije smetalo da nas uvjerljivo poraze u ovoj utakmici.
Kao što sam već naglasio, znao sam….ali ni u snu nisam očekivao da ćemo toliko loše odigrati prvo poluvrijeme, a naročito prvu četvrtinu koju smo izgubili 31:7. Na poluvremenu je rezultat bio još gori 69:33. Analitičari su izrešetali naš koš, gađavši trice 11/13 iliti skoro nestvarnih 85%…! Do kraja utakmice su analitičari gađali tricu 19/28, odnosno, još uvijek vrhunskih 67%…! Nažalost, našom neaktivnošću u obrani smo samo pomogli domaćinu u dostizanju tih visokih brojki.
Drugo poluvrijeme je proteklo u čistom odrađivanju utakmice koja je završila 119:87 za domaćine.
U našim redovima najraspoloženiji su bili Josip Škara s 23 poena (13 asista), Lukas Šuvak sa 17 i Nikola Ivanković sa 14 postignutih koševa. U redovima domaćina mladi Vito Kučić sa 31 (trice 5/6, 9 asista, valorizacija 38…!), Ivan Svoboda sa 26, Filip Kordić sa 24, Ante Martinac sa 12 i Ivan Mileković sa 11 postignutih koševa.
Ovim porazom se nalazimo pri samom dnu tablice i ako želimo da se izvučemo iz ove situacije, morat ćemo se brzo trgnuti i pružati daleko kvalitetnije partije, nego što je bila ova, a posao će nam dodatno biti otežan jer nam u slijedećem kolu dolazi ekipa KK Bosco, ekipa iz vrha tablice i jedan od pretendenata u borbi za ulazak u HT Premijer ligu, koja je u zadnjoj utakmici u neizvjesnoj završnici, izgubila kod kuće od ekipe KK Ribole Kaštela i svakako će se pokušati na nama vaditi za taj poraz.
KK HERMES ANALITICA : KK SAMOBOR 119 : 87 (31:7, 38:26, 28:31, 22:23)
KK Hermes Analitica
Vito Kučić 31, Ivan Svoboda 26, Filip Kordić 24, Ante Martinac 12, Ivan Mileković 11, Kristijan Šutalo 8, Luka Jakšić 5, Luka Jurički 2, Jan Ristovski 0, Noa Svoboda 0, Rino Šimić 0.
KK Samobor
Josip Škara 23, Lukas Šuvak 17, Nikola Ivanković 14, Ivan Kramarić 8, Roko Sedlar 8, Karlo Lukačić 7, Franko Kalpić 6, Jakša Ivan Šola 4, Lovro Barešić 0, Dorijan Lončarić 0, Gabrijel Mustafić 0, Dominik Rašić 0.