">Seniori savladali i ekipu KK Dubrovnik...! - Košarkaški klub Samobor

Seniori savladali i ekipu KK Dubrovnik…!

SD SAMOBOR, utakmica 3. kola Prve muške lige, prisutno 200 gledalaca.

KK SAMOBOR : KK DUBROVNIK 83:77 (28:17, 17:21, 19:20, 19:19)

U subotu nam je u goste došla ekipa KK Dubrovnik. Znali smo da se radi o izuzetno kvalitetnoj i nezgodnoj ekipi koja nije bez razloga tijekom cijele prošle sezone bila u vrhu Prve muške lige i borila se za ulazak u Premijer ligu, koja joj je za dlaku izmakla.

Ponovo je dvorana bila pristojno ispunjena, iako se diljem grada slavio 777 rođendan našeg lijepog Grada Samobora. I ponovo se dalo vidjeti već na zagrijavanju da su naši dečki odlučni da pobijede i ovu utakmicu.

I ponovo su Risovi krenuli furiozno. Trener gostujuće ekipe je bio primoran da već u 6-oj minuti pozove time-out. Obrana je radila kao urica, a gostujući igrači nisu nikako mogli naći rješenje pod košem da zaustave Luku Žorića (8 koševa), dok su ih s vanjskih pozicija tricama zatrpali Lovro Mandalinić (8 koševa) i Marin Mihalić (6 koševa). Na početku 10-e minute na semaforu je svijetlilo 28:12 za Risove. Međutim, malo opuštanje domaćih igrača je znala iskoristiti iskusna gostujuća ekipa i rezultat je na kraju četvrtine svijetlio 28:17. Gostujuću ekipu je u tim trenucima predvodio Petar Dubelj sa zabijenih 9 koševa.

U drugoj četvrtini, gosti su pokazali zašto su jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Stisnuli su nas i malo pomalo su “grickali” našu prednost došavši u dva navrata na 3 koša zaostatka. Međutim, uspjeli smo se othrvati tim naletima i na poluvrijeme otići sa rezultatom 45:38 za nas. Držao nas je u tim trenucima u životu Josip Škara koji je u tom periodu zabio 8 koševa. S druge strane nikako nismo pronašli rješenje za Petra Dubelja (7 koševa), kojemu su se pridružili Toni Mustapić (6 koševa) i Vlaho Raguž (4 koša).

U trećoj četvrtini se vodila bitka “koš za koš”. Uspjeli smo zaustaviti Petra Dubelja koji u tom periodu nije uspio zabiti niti jedan koš, međutim “probudili” su se Nikola Došen (8 koševa)i Ivan Vodopija (7 koševa) dok je Antonio Petrović pripomogao sa 5 koševa. Četvrtina je završila rezultatom 64:58.

I zadnja četvrtina se vodila bitka za svaku loptu. Srećom, večeras je lopta slušala Lovru Mandalinića, koji je u tom periodu zabio 11 koševa (3 trice), a asistirao mu je Josip Škara koji je dodao 6 koševa (1 trica) i koji je tu tricu zabio 27 sekundi prije kraja utakmice kod rezultata 77:73 i praktički time odlučio pobjednika…! U tom periodu utakmice je briljirao Vanja Miletić, koji je u kratkom vremenskom periodu i praktično u jednom napadu ulovio tri lopte u skoku omogućivši na taj način Josipu Škari da zabije tricu i odvede utakmicu u mirne vode. Ponovo nas je izludio Petar Dubelj koji je zabio 10 koševa u toj četvrtini. Utakmica je na kraju završila 83:77 i našom trećom pobjedom koja nas je zadržala na diobi prvog mjesta sa ekipom KK Jazine, koja je također, kao i mi, bez poraza.

Našu ekipu je večeras ponovo predvodio Lovro Mandalinić sa zabijenih 28 koševa (7 trica uz postotak 64%…!, 7 skokova, 2 asista, 2 ukradene lopte), Luka Žorić sa zabijenih 19 koševa (double-double učinak, 11 skokova, 7 asista, 2 ukradene lopte) i Josip Škara sa 18 zabijenih koševa (8 skokova, 6 asista i 3 ukradene lopte). Moramo navesti i nebeska zakucavanja kapetana Matea Gionechettia-Prahina, rudarski posao u obrani Marina Mihalića i Nikole Ivankovića te sjajan skakački posao Vanje Miletića i to u ključnim trenucima utakmice kad se rezultat “lomio”. Mlađahni Filip Radulović je zabio 3 koša, ali je pritom imao i 2 skoka i pošteno se nosio u obrani sa daleko snažnijim protivnicima. Gostujuću ekipu je predvodio Petar Dubelj sa 26 zabijenih koševa, a slijedili su ga Ivan Vodopija sa 15 i Vlaho Raguž sa 10 zabijenih koševa.

Mogu sa velikom sigurnošću reći da je i publika mogla uživati u ovoj izuzetno uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici te ih ponovo pozivamo da nam dođu u još većem broju na slijedećim utakmicama i da pomognu našim dečkima u lovu na nove pobjede.

Slijedeću utakmicu igramo 26.10.2019. godine u 15,00 sati u Splitu, u legendarnoj dvorani na Gripama, protiv ekipe KK Universitas. Nadamo se još jednoj dobroj utakmici naših Risova i novoj pobjedi.

Do skorog viđenja…!