">Pobjeda i protiv Rudeša...! - Košarkaški klub Samobor

Pobjeda i protiv Rudeša…!

SD Sutinska vrela, utakmica 2. kola Prve muške lige, prisutno 150 gledalaca.

KK RUDEŠ : KK SAMOBOR 70:81 (19:24, 12:24, 28:11, 11:22)

Odlazeći na utakmicu u Podsused, ponovo u nedjelju, ovaj put 13.10.2019. g., sa početkom u 19,30 sati, malo sam se pribojavao utakmice protiv ekipe KK Rudeš, tradicionalno nam neugodnog protivnika, unatoč tome kojega smo u posljednjih nekoliko prijateljskih utakmica pobijedili.

Ovaj put smo igrali protiv ekipe, koja je u prethodnom kolu izgubila protiv ekipe KK “Universitas” i koja je sigurno htjela isprati gorak okus poraza i to protiv nas na domaćem terenu. Pribojavao sam se tog “ranjenog lava” s jedne strane i s druge strane, pribojavao sam se da naša mlada momčad, osokoljena pobjedom protiv ekipe KK “Omiš Čagalj Tours”, ne uđe olako u utakmicu i da se onda moramo mučiti dok ne nađemo pravi ritam utakmice.

Međutim, naši momci su nam pokazali da je moj strah bio bezrazložan i od početka su dali gas, primoravši trenera domaće momčadi da u četvrtoj minuti, nakon zakucavanja Matea Gionechettia-Prahina i kod rezultata 5:11 pozove time-out. To je pomoglo domaćinu da se malo konsolidira i pomalo sustigne vodstvo gostiju. Mučio nas je u tim trenucima Tomislav Cvitković koji je u prvoj četvrtini zabio 9 koševa, međutim, naši momci su održavali rezultat i na odmor otišli rezultatom 19:24 za nas, prije svega zahvaljujući Nikoli Ivankoviću koji je u prvoj četvrtini zabio 8 i Josipu Škari koji je zabio 6 koševa.

U drugoj četvrtini Risovi su još malo dodali gas, podižući razliku u našu korist, ponovo tjerajući domaćeg trenera na brzi time-out kod rezultata 23:34. Međutim, ni to nije pomoglo domaćinu, jer su naši dečki i dalje dominirali, tjerajući protivnike iz greške u grešku, što je na kraju rezultiralo rezultatom od 31:48 za nas na poluvremenu. Raspucao se u toj četvrtini Lovro Mandalinić koji je zabio u tom periodu 10, a asistirao mu je mladi Filip Radulović koji je zabio 8 (2 trice) koševa.

Upozoravao je trener Zdravko Radulović u poluvremenu naše igrače da se ne smiju opustiti, već dodatno pojačati gas, da možemo otići na još veću prednost i na taj način omogućiti ekipi da mirno, bez stresa, privede utakmicu kraju. Međutim, unatoč trenerovim upozorenjima, naša ekipa je doživjela totalni black-out…! Kao da je na teren istrčala neka druga ekipa, a ne ona koja je igrala prvo poluvrijeme. Domaćin nas je stisnuo od prve sekunde i počeo smanjivati rezultat. Ništa nisu pomogle izmjene igrača, naši momci su srljali iz greške u grešku i domaćin nas je sustigao tako da je rezultat na kraju četvrtine glasio 59:59…! Zabili smo u tom periodu samo 11, a primili 28 koševa…! Dovoljno je reći da su u tom periodu naši najefikasniji igrači bili Luka Žorić sa 4 i Nikola Ivanković sa 3 zabijena koša.

Unatoč vodstvu domaćina od 61:59 na početku posljednje četvrtine, Risovi su ponovo uzeli stvari u svoje ruke, preokrenuli rezultat i strpljivo gradili put prema pobjedi. Unatoč silnoj želji domaćina da pobijedi, ovu večer nisu imali šanse. Proradila je naša obrana, dozvolivši protivniku da u posljednjoj četvrtini zabije samo 11 koševa. Kada je Lovro Mandalinić (9 koševa u zadnjoj četvrtini od toga 2 trice) u posljednjoj minuti, preko ruku Filipa Torića, pogodio tricu “ispod svoda dvorane” za 70:77, svima u dvorani je bilo jasno da je utakmica završena. Odmah kod izvođenja lopte pod košem domaćina, Josip “Jozo” Škara krade loptu iz ruku mladog Marka Juriča i polaže za 70:79. Utakmica završava rezultatom 70:81 za Risove.

Risove su u ovoj utakmici predvodili Lovro Mandalinić sa 25 (4 trice, 3 skoka, 2 blokade), Luka Žorić sa 16 (6 skokova), Nikola Ivanković sa 13 (3 trice, 4 skoka) i Josip Škara sa 11 (double-double, 10 asistencija, 5 ukradenih lopti) zabijenih koševa. Ne smijemo zaboraviti ogroman doprinos Vanje Miletića (4 koša, 7 skokova, 2 ukradene lopte uz odličnu igru u obrani), Matea Gionechettia-Prahina (4 koša, 6 skokova) i Filipa Radulovića (8 koševa, 2 skoka, 1 asistencija). Ekipu domaćina predvodili su neugodni i snažni Tomislav Cvitković sa 19, mladi Marko Jurič sa 17 i Hrvoje Garafolić sa 12 zabijenih koševa.

Slijedeću utakmicu Risovi igraju u subotu, 19.10.2019. godine, sa početkom u 18,00 sati u SD Samobor, protiv ekipe KK “Dubrovnik”.

Sve Vas željno očekujemo i nadam se da se vidimo u što većem broju da podržimo naše dečke na putu prema još jednoj pobjedi…!