">Samoborski košarkaši promiču akciju Zavrtimo otpad - Košarkaški klub Samobor

Samoborski košarkaši promiču akciju Zavrtimo otpad

Predstavljanje novog dresa
Predstavljanje novog dresa

Zahvaljujući našem sponzoru Komunalcu koji promiče akciju selektiranog prikupljanja otpada kroz projekt “Zavrtimo otpad”, sve selekcije kluba od škole košarke do seniorske momčadi dobile su nove dresove Dresovi su nabavljeni od renomiranoga proizvođača Macron,  a dizajn dresova je osmislio Studio Imago koji je osmislio i identitet KK Samobor. Risovi su konačno potpuno opremljeni, a veterani su debitirali u novim dresovima protiv Barcelone.

Predsjednik kluba Branislav Leković je sa predstavnicima još 8 sportskih klubova s područja našeg grada16.3.2017.g. na maloj svečanosti u Komunalcu preuzeo nove garniture dresova za Risove. Dresove su im uručili zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i direktor Komunalca Ivica Karoglan.

 

Potpisivanje sponzorskog ugovora
Potpisivanje sponzorskog ugovora
Novi bijeli dres
Novi bijeli dres KK Samobora

“Ovo će biti za nas akcija za pamćenje jer je to najveća donacija dresova našem klubu” – rekao je predsjednik Košarkaškog kluba Samobor Branislav Leković. – S obzirom na poruku koju ti dresovi nose – dodao je Leković – mlade treba učiti i poticati na razmišljanje o otpadu te na sudjelovanje u programu “Zavrtimo otpad”. Košarkaši će to s ponosom nositi te na svoju web stranicu staviti link kojim će dodatno promovirati akciju.

Akciju “Zavrtimo otpad” Komunalac je pokrenuo u proljeće prošle godine nizom aktivnosti s ciljem smanjenja otpada koji završava na općem odlagalištu i poticanja građana na odvajanje korisnog otpada i u nju uložio oko 450 tisuća kuna – istaknuo je Ivica Karoglan. Najprije se krenulo s podjelom kompostera za odlaganje biorazgradivog komunalnog otpada svim građanima u gradskim četvrtima, koji su se anketnim listićem izjasnili da žele preuzeti komposter za vlastite potrebe. Ukupno je podijeljeno 1300 kompostera po kućanstvima, ali se akcija nastavila provoditi i na širem području grada.

Direktor Komunalca Ivica Karoglan i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec
Direktor Komunalca Ivica Karoglan i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec

Komunalac je izradio potpuno novi proizvod za odvojeno prikupljanje otpada, koji funkcionira po principu vrtuljka. Riječ je o jedinstvenom žičanom boksu s vrtuljkom u kojem se nalaze četiri posude za odvajanje otpada u jednom dijelu te kontejner za miješani komunalni otpad u drugom dijelu boksa, koji ima mogućnost zaključavanja.

Novi plavi dres
Novi plavi dres KK Samobora

Košarkaški klub Samobor je zajedno sa svojim partnerom Komunalcem zakoračio naprijed i pokazao da djeluje u skladu sa svojom misijom – društveno odgovorno promičući sport među mladima i promičući zbrinjavanje otpada koji je goruće pitanje u društvu.