">Kup Krešimira Ćosića: Poraz u zadnjoj četvrtini - Košarkaški klub Samobor

Kup Krešimira Ćosića: Poraz u zadnjoj četvrtini

SD Samobor, Kup Krešimira Ćosića, 17.09.2021. godine, početak u 18:00 sati, gledalaca 60.

SAMOBOR – ZAPRUĐE  69:75  (24:15, 22:17, 18:19, 5:24)

Samobor: Škara 14, Kraljić 5, Sedlar 1, Nakić 4, Rašić, Ivanković 19, Šola 10, Spaseski Baburek 3, Šuvak, Lukačić 5, Karamatić, Kramarić 8.

Trener: Z.Perić

Zapruđe: Vranješ 9, Garvanović 25, D.Joksimović 10, Jelenek 19, Raič 10, Bago, Vuković 2, Gazić.

Trener: Ž.Ljubojević

 

Ugostili smo u Kupu Krešimira Ćosića ekipu Zapruđa koja je na utakmicu stigla bez tri važna igrača: Kristijana Joksimovića, Filipa Stanića i Marka Bakule.

Ušli su naši dečki u utakmicu ozbiljno. Nakon početnih minuta ispitivanja snaga, malo su stisnuli gas i otišli u prvoj četvrtini na 24:15, što su nastavili i u drugoj četvrtini i rezultat je na poluvremenu glasio 46:32.

U nastavku utakmice, rezultat smo održavali bez nekih velikih problema i nije se mogao steći dojam da će doći do preokreta. Igrali su naši dečki prve tri četvrtine jako dobro, držali su pod kontrolom utakmicu i rezultat i mogu reći da su u svemu bili bolji od gostiju iz Zapruđa. Iako smo treću četvrtinu izgubili 18:19, ništa nije odavalo da bi moglo doći do dramatične završnice i preokreta.

U zadnjoj četvrtini totalni blackout…! Nakon što je Josip Škara zabio jedno slobodno bacanje za, još uvijek, komfornih 65:51, naši su totalno stali. Nitko nije mogao ništa zabiti, a sa druge strane su nam u dvije minute Dorian Jelenek i Dominik Joksimović zabili četiri trice i ekipa Zapruđa je potpuno preokrenula rezultat. Pokušao je trener s dva time-outa prodrmati ekipu, međutim, ništa nije pomagalo. Šut nas je potpuno izdao i tu četvrtinu smo izgubili sa 5:24 i iskusna ekipa Zapruđa je potpuno zasluženo prošla dalje u natjecanju za Kup Krešimira Ćosića.

Našoj mladoj ekipi tako preostaje natjecanje u Prvoj muškoj ligi koje počinje ovaj vikend i borba za što bolji plasman u novoj natjecateljskoj sezoni.