">Pripremni susreti sa Premijerligašima i Prvoligašem Jazine Arbanasi - Košarkaški klub Samobor

Pripremni susreti sa Premijerligašima i Prvoligašem Jazine Arbanasi

Seniorska selekcija našeg kluba je u sklopu priprema za početak nove sezone otišla na malu turneju od Velike Gorice, preko Zadra i Šibenika, gdje je u periodu od 01.-05.09.2021. godine odigrala čak 4 prijateljske utakmice, od kojih su 3 bile protiv ekipa iz HT Premijer lige (KK Gorica, KK Sonik-Puntamika i GKK Šibenka), a jedna je utakmica bila protiv ekipe iz Prve muške lige (KK Jazine Arbanasi).

Kao što se vidi, ritam odigravanja utakmica je bio poprilično naporan za našu mladu ekipu i mogu Vam reći da je trebalo to izdržati i da su momci u zadnjoj utakmici jedva stajali na nogama.

Iako smo izgubili sve susrete, rezultat u susretima sa Premijerligašima nije bio u planu, naši momci su se u svim tim susretima dobro držali, do određenog vremena, kada bi na vidjelo isplivala razlika u kvaliteti, ali i u činjenici da su Premijerligaši već debelo odmakli sa pripremama i jednostavno se vidjela njihova bolja fizička sprema, što bi se odrazilo na rezultatu u završnicama susreta, kad bi Samoborci zbog umora vidno posustajali. Međutim, odigravanje susreta sa takvim ekipama koje ipak igraju na jednoj višoj razini, njihova prednost u fizičkoj snazi i kvaliteti, donosi našim momcima jedno ogromno iskustvo koje će im biti od velike pomoći u sezoni koja je pred njima, pa usudim se reći i u daljnjim karijerama.

Što se tiče susreta sa ekipom KK Jazine Arbanasi, bili smo u vodstvu prve tri četvrtine i razlika u kvaliteti je, po mom mišljenju, na našoj strani, međutim, ponovo je do izražaja došao umor, koji se kao neminovna činjenica, pojavio u završnici susreta i naši dečki su jednostavno ostali bez snage i pobjede.

Ne bih posebno izdvajao nikoga od naših momaka, jer su se svi u danim okolnostima iskazali, dobro vođeni trenerima Zvonimirom Perićem i Marinom Sedlarom, a uzevši u obzir pakleni ritam koji su izdržali, ali mogu Vam reći da su se uistinu svi istakli pristupom i ponašanjem, na što im skidam kapu. Nažalost, imali smo i povreda, za koje se nadam da će ubrzo biti sanirane.

Moje osobno mišljenje je da ne trebamo strahovati za naš status u idućoj sezoni u Prvoj muškoj ligi, a da li ćemo ostvariti nešto više, ovisit će prije svega o našim momcima i njihovom zdravlju tijekom sezone. Mene osobno veseli što smo kombinacija iskustva (ako se ne varam, kapetan Josip Škara je najstariji, ispravite me ako griješim) i mladih, potentnih i izuzetno talentiranih (Roko Sedlar, Roko Spaseski Baburek i još mlađi Gabrijel Mustafić) igrača i da nas čeka još puno veselja s njima.

Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje košarke, a prije svega prijatelje i simpatizere našeg kluba, da u nadolazećoj sezoni dolaze na utakmice, navijaju za našu ekipu i na taj način daju podršku našim momcima. Nadam se da nas ova boleština koja kruži oko nas neće u tome spriječiti.

Za kraj parafrazirat ću jednog TV voditelja i pozdraviti Vas sa: Budite pozitivni i ostanite negativni…!

 

     

     

    Napišite komentar