">Ponovo krećemo...! - Košarkaški klub Samobor

Ponovo krećemo…!

Poštovani ljubitelji košarke i KK Samobor,

obavještavamo vas da je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u nedjelju, 10.05.2020. godine, donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom su, kako je izvjestio i Središnji državni ured za šport, ponovo dozvoljeni svi sportski treninzi i to za sve uzrasne kategorije, a početak rada teretana, fitness i sportsko-rekreacijskih centara dozvoljava se od 13. svibnja 2020.

Sukladno navedenom, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) donosi preporuke kojih se potrebno pridržavati pri provođenju pojedine aktivnosti, pa je tako donesena Preporuka za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima tijekom epidemije COVID-19 koje se potrebno pridržavati prilikom provođenja treninga na otvorenim športskim objektima.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo uskoro će objaviti i preporuke za održavanje treninga u zatvorenim sportskim objektima, kao i onih aktivnosti koje, sukladno Odluci, mogu početi s radom 13. odnosno 18. svibnja 2020. godine.

Svi igrači KK Samobor će pravovremeno biti obaviješteni, od strane svojih trenera, kada će ponovo započeti sa treninzima (u i izvan dvorane) te kako će se i pod kojim uvjetima održavati treninzi, poštujući sve propisane mjere i preporuke HZJZ.