">OBUSTAVA SVIH NATJECANJA POD INGERENCIJOM HKS-A... - Košarkaški klub Samobor

OBUSTAVA SVIH NATJECANJA POD INGERENCIJOM HKS-A…

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza donio je odluku o odgađanju svih košarkaških natjecanja na teritoriju Republike Hrvatske do 1. travnja 2020. godine.

Odluka je donesena sukladno Preporuci Središnjeg državnog ureda za šport, sastavljenoj nakon današnjeg sastanka s krovnim sportskim udruženjima i predstavnicima najvećih sportskih saveza te prema Odluci međunarodne košarkaške federacije (FIBA), koja do daljnjega suspendira sva natjecanja, koja se igraju pod njenom ingerencijom.

Sukladno navedenom, Upravni odbor KK Samobor je temeljem novonastale situacije, a u svezi prevencije i suzbijanja širenja “Corona virusa” (Covid-19), donio slijedeću odluku:

Na osnovu preporuke Samoborskog Stožera za civilnu zaštitu i Središnjeg ureda za sport, od ponedjeljka, 16.03.2020. godine, sve selekcije kluba, osim seniorske ekipe, neće održavati treninge do daljnjega, odnosno preporuke nadležnih tijela. Seniorska ekipa će do daljnjega trenirati tri puta tjedno, uz preporučene mjere prevencije od zaraze, od strane službi javnoga zdravstva i Stožera za civilnu zaštitu. Treneri selekcija će, po potrebi, podrobnije o svemu izvijestiti roditelje i igrače o novonastaloj situaciji.

U suglasnosti sa navedenim preporukama i odlukama, utakmica 20. kola 1. muške lige, koja se trebala odigrati u nedjelju, 15.03.2020. godine, sa početkom u 18:00 sati, protiv ekipe KK Zapruđe, se odgađa do daljnjega.

Dragi ljubitelji KK Samobor i košarke, u ovom trenutku moramo postaviti zdravlje igrača, trenera, službenih osoba, navijača i svih ostalih građana, iznad sportskog htijenja. KK Samobor će i dalje svakodnevno pratiti situaciju i upute Stožera za civilnu zaštitu te o nastavku treninga i natjecanja obavijestiti trenere, igrače, roditelje i sve ostale ljubitelje košarke.