">SPLIĆANI U INFARKTNOJ ZAVRŠNICI BOLJI - Košarkaški klub Samobor

SPLIĆANI U INFARKTNOJ ZAVRŠNICI BOLJI

SD Samobor, Samobor, 09.02.2020. g., utakmica 15. kola Prve muške lige, gledalaca 100.

KK Samobor : KK Universitas  69 : 70   (10:25, 20:18, 12:15, 27:12)

 

Stigla nam je u goste ekipa KK Universitas iz Splita. Radi se o drugoj momčadi KK Split, a ustvari su to njihovi juniori, izuzetno potentni igrači, mlada ekipa prepuna talenta, od kojih neki igraju i za prvu momčad KK Split. Ekipu vodi, mladi i talentirani, izuzetno kvalitetni trener, Mile Karakaš. Ekipa Universitasa se do ove utakmice nalazila prilično nisko u donjem dijelu tablice, ali realno, svojom kvalitetom zaslužuju biti puno bolje plasirani.

Naši su ušli u utakmicu izuzetno loše. Nikako nismo uspijevali povezati konce igre. Šut nam je u prvoj četvrtini bio ispod svake razine, očajnih 25%. U tom periodu smo uspjeli zabiti samo 10 koševa, ali su nam zato gosti zabili čak 25, što je ipak preveliki broj koševa koji smijemo primiti. Razlika koja je tada nastala, pokazat će se kasnije, je ipak bila prevelika.

U drugoj četvrtini smo zaigrali malo čvršću obranu, a i šut nam se donekle popravio, tako da smo uspjeli smanjiti rezultat, ali je ipak ostalo (pre)visokih 13 koševa razlike na poluvremenu (30:43). U prvom poluvremenu je jedino Bruno Levanić-Kutni sa svojih 11 koševa odskakao od ostatka ekipe, a asistirao mu je samo Josip Škara sa 7 koševa i čak 8 skokova…!

U nastavku utakmice smo zaigrali nešto angažiranije, a rezultat toga je bio da smo nakon tri i pol minute smanjili rezultat na sedam koševa razlike (38:45). Nažalost, to je bilo sve što su naši dečki napravili u toj četvrtini, jer su gosti ponovo preuzeli igru u svoje ruke i malo-pomalo počeli ponovo stvarati razliku da bi je do kraja četvrtine podigli na 16 koševa razlike (42:58). Ponovo smo zabili mizeran broj koševa u jednoj četvrtini (12), iako smo odigrali korektnu obranu i nismo gostima dozvolili preveliki broj koševa (15).

Početkom posljednje četvrtine su gosti poveli 19 koševa razlike (42:61) i kako smo do tada igrali, nije nikako slutilo na dobro. Međutim, sedam i pol minuta prije kraja utakmice, Bruno Levanić-Kutni zabija tricu i odjednom se na terenu pojavljuju neki novi Risovi. Zaigrali su naši silovito, ne dozvoljavajući protivnicima da upute normalni šut na koš. Ukazao se u tim trenucima Nikola Ivanković, koji je u toj četvrtini utrpao četiri trice uz 100%-ni šut (4/4)…! Imao sam osjećaj da je “Nidžo” baci iza leđa s parkinga da bi pogodio. Naši igrači nošeni gromoglasnim navijanjem s tribina su igrali kao u transu. Kad je tridesetak sekundi prije kraja utakmice Vanja Miletić presjekao jednu loptu i u kontri asistirao Lovri Mandaliniću za naše prvo vodstvo na utakmici od 69:67, na tribini su svi poskočili od veselja…! Nažalost, pokazat će se da je to bilo i naše posljednje vodstvo, jer je nakon time-outa, Bruno Rebić uspio na desetak sekundi prije kraja zabiti svoju jedinu tricu i ponovo dovesti ekipu gostiju u vodstvo (69:70). Pokušali su naši postići koš u posljednjem napadu, ali je to ostao samo pokušaj i gosti su nas tim rezultatom, moram naglasiti, apsolutno zasluženo, pobijedili.

Risove je predvodio Bruno Levanić-Kutni sa 23 (9 skokova, 2 asista, val. 18), a pomogli su mu Nikola Ivanković sa 12 (trice 4/4…!, 3 skoka, 1 oduzeta lopta, val. 14), Lovro Mandalinić sa 12 (7 skokova, 4 asista, 1 blokada, val. 9) i Josip Škara sa 10 (9 skokova, 5 asista, 1 oduzeta lopta, val. 14) postignutih koševa. Kod gostiju su se istakli, izvrsni Viktor Šarić sa 27, Bruno Rebić sa 18 i Ivan Perasović sa 11 postignutih koševa.

Slijedeću utakmicu igramo u subotu, 15.02.2020. godine, u 15,00 sati, u Kaštel Sućurcu, u SD Sokolana, protiv ekipe KK Ribola Kaštela.

Što reći nakon ovakve utakmice…? I porazi su sastavni dio igre, iako nisu ugodni, ali idemo dalje, glave gore Risovi, dajte sve od sebe, bit će bolje…!