">Risovi pokorili Dubrovnik - Košarkaški klub Samobor

Risovi pokorili Dubrovnik

SD Gospino polje, Dubrovnik, 01.02.2020. g., utakmica 14. kola Prve muške lige, gledalaca 250.

KK Dubrovnik : KK Samobor 78:83 (36:44)  (24:22, 12:22, 12:22, 30:17)

DUBROVNIK: Ivan Vodopija 25, Petar Dubelj 16, Jure Boban 15, Ivan Perković 9, Krešimir Jerkov 7, Vlaho Raguž 4, Stefan Cristopher Beard 2, Niko Stasjuk 0, Toni Mustapić 0, Jakov Vujičić 0, Karlo Kalafatović 0.

Trener: Željko Vreća

SAMOBOR: Lovro Mandalinić 24, Bruno Levanić-Kutni 20, Danko Branković 13, Josip Škara 10, Mateo Gionechetti-Prahin 8, Filip Radulović 5, Nikola Ivanković 3, Marko Montana 0, Vanja Miletić 0, Tomislav Đurinović 0, Marin Mihalić 0.

Trener: Zdravko Radulović

 

Naši seniori su ovaj put otišli u jedan od najljepših gradova svijeta – Dubrovnik…! Zbog ranijeg početka utakmice morali smo na put otići dan ranije i prespavati u Dubrovniku. U Dubrovnik smo stigli u petak oko 23,00 sata i dečki su mrtvi-umorni, krenuli na spavanje. Mi stariji smo ostali još malo budni, raspredajući brojne košarkaške teme. Rezultat noćenja je bio da su se naši dečki mogli odmoriti i utakmicu dočekati odmorni protiv motiviranog domaćina koje predvodi, po statističkim pokazateljima, trenutno prvi igrač lige, Petar Dubelj.

Nismo dobro počeli i već u drugoj minuti je rezultat glasio 8:2 za domaće. Međutim, brzo su se Risovi pribrali i malo-pomalo stigli domaćina, koji je dobio prvu četvrtinu 24:22.

U drugoj četvrtini se u prvih par minuta igralo koš za koš, a onda su naši dečki preuzeli stvar u svoje ruke i postepeno počeli povećavati rezultat. U devetoj minuti je glasio 34:44 za nas, nakon koševa iz slobodnih bacanja Josipa Škare. Jedino što je domaćin uspio napraviti je bilo smanjenje rezultata na 36:44, koliki je bio i rezultat poluvremena. Predvodili su nas Danko Branković sa 11 te Bruno Levanić-Kutni i Lovro Mandalinić sa 10 zabijenih koševa. Međutim, ključ ovog rezultata je bila izvrsno odigrana obrana na Petru Dubelju, naročito od strane Matea Gionecchetia-Prahina, koji mu nije “dao disati” naganjajući ga po cijelom terenu. Domaćine je predvodio Ivan Vodopija sa zabijenih 14 koševa.

U nastavku utakmice naši mladići i dalje drže visoki ritam igre, ne dozvolivši domaćinu da smanji rezultat već, dapače, podižu rezultat na visokih 18 koševa razlike u devetoj minuti, a toliku razliku su održali i do kraja četvrtine (48:66). U tim trenucima je potpuno zaustavljen Petar Dubelj koji nije u četvrtini zabio niti jedan koš…!

Početkom posljednje četvrtine, Risovi u jednom trenutku odlaze na 19 koševa razlike i u dvorani je već tada dosta gledalaca konstatiralo da je utakmica praktično gotova i očekivalo se da će naši dečki rutinirano završiti utakmicu. Međutim, domaćin tada prelazi u zonsku obranu, koja potpuno zbunjuje naše dečke i rezultat se malo-pomalo počeo topiti. Promašili su naši dečki par “zicera”, domaći igrači su presjekli par lopti i u kontrama nam zabili nekoliko koševa i začas se rezultat smanjio na opasnih sedam razlike za nas. Međutim, naši dečki se ne daju i nakon dvije trice Lovre Mandalinića, minutu i dvadeset sekundi do kraja utakmice odlaze na 11 koševa razlike (71:82). U tim trenucima smo mislili da smo napokon uspjeli iskontrolirati rezultat. Međutim, Petar Dubelj i društvo nisu tako mislili te agresivnom igrom i serijom slobodnih bacanja uspijevaju smanjiti na 78:82 petnaest sekundi prije kraja utakmice. Srećom, bio je to zadnji pokušaj ekipe Dubrovnika da nešto učine i naši dečki potpuno zasluženo osvajaju dva nova boda pobjedom 78:83. Ovom pobjedom dijelimo treće mjesto na tablici sa ekipama KK Ribola Kaštela, KK Pula 1981 i KK Omiš Čagalj Tours.

Risove su predvodili Lovro Mandalinić sa 24 (5 skokova, 4 asista, 2 osvojene lopte, 1 blokada, val. 26), Bruno Levanić-Kutni sa 20 (4 skoka, 3 asista, 1 osvojena lopta, val. 17), Danko Branković sa 13 (6 skokova, 1 osvojena lopta, 4 blokade…!, val. 22) i Josip Škara sa 10 (7 skokova, 6 asista, 3 osvojene lopte, val. 12) postignutih koševa. Kod Dubrovnika najučinkovitiji su bili Ivan Vodopija sa 25, Petar Dubelj sa 16 i Jure Boban sa 15 postignutih koševa.

Slijedeću utakmicu igramo u nedjelju, 09.02.2020. g., u 17,00 sati, u SD Samobor, protiv ekipe KK Universitas iz Splita.

Hajdemo Risovi, samo naprijed, nema popuštanja…!