">Risovi savladali Bosco - Košarkaški klub Samobor

Risovi savladali Bosco

U subotu 11.01.2020. godine, sa početkom u 11,00 sati, u SD “Boško Božić – Pepsi” u Trnskom, odigrana je seniorska prijateljska utakmica između ekipa KK “Bosco” i KK “Samobor”.

Željno smo očekivali ovu utakmicu sa željom da vidimo u kakvom su igračkom stanju naši dečki nakon pauze i pred nastavak prvenstva u 1. muškoj ligi. Znamo da su dobro i kvalitetno radili u pauzi prvenstva i da ih trener Zdravko Radulović nije štedio.

I jedna i druga ekipa su doživjele igračke promjene u odnosu na prvi dio prvenstva. U Bosco su u prijelaznom periodu pristupili Arian Došen iz KK “Jazine Arbanasi” i Ante Brzović iz KK “Cedevita Junior”, dok je naše redove pojačao 214 cm visoki Danko Branković iz KK “Cibona” (igrao za KK “Bosco” u prvom dijelu prvenstva), a ekipu su napustili Bruno Srabotnak (KK “Zapad”), Lovre Paleka (KK “Zapad”) i Anto Nikolić (KK “Medveščak”).

Risovi su utakmicu odigrali na visokom nivou. Iako se radilo o prijateljskom susretu, naši dečki su utakmicu shvatili vrlo ozbiljno i odmah se dominantno postavili na samom početku utakmice povevši u trećoj minuti sa 0:8. Nakon toga uvjerljjivog početnog vodstva smo održavali taj rezultat, iako je bilo pokušaja sa strane domaćina da nas sustigne, ali naši dečki to nisu dozvolili. Za ilustraciju, dovoljno je napomenuti da ekipa Bosca niti u jednom trenutku utakmice nije bila u vodstvu, a povremeno smo vodili i sa 13,14, a u posljednjoj četvrtini i sa 15 koševa razlike. Suvereno su naši dečki kontrolirali igru i rezultat, ne dozvolivši domaćinu niti u jednom trenutku da ugrozi rezultat, niti prijeđe u vodstvo te su rutinirano priveli utakmicu do kraja.

Vidljivo je da će novopridošli Danko Branković biti veliko pojačanje za našu ekipu. Osim što je  pohvatao sve što se moglo pohvatati u zraku, imponira njegova lakoća trčanja i zabijanje koševa s poludistance, a o atraktivnim zakucavanjima koje je izvodio neću trošiti ni riječi, to treba vidjeti.  Listu strijelaca je uobičajeno predvodio Lovro Mandalinić sa 26 (2 trice), a pratili su ga Danko Branković sa 18, Nikola Ivanković sa 12 (2 trice), Josip Škara sa 10 (1 trica) i Bruno Levanić-Kutni sa 10 postignutih koševa. Kod Bosca je najefikasniji bio Luka Katura sa 18, a slijedili su ga Puo Makur Mabor Manyoun sa 14, Arian Došen sa 13, Mateo Vidović sa 12 i Ante Brzović sa 10 postignutih koševa.

Svi ostali dečki koji su ušli u igru su dali sve od sebe, pokazavši i ovom utakmicom da ćemo biti tvrdi orah za sve ekipe i da bi se mogli dosta puta radovati u nastavku prvenstva.

Početkom nastavka prvenstva čeka nas težak raspored, a prvu utakmicu igramo u subotu, 18.01.2020. godine, sa početkom u 19,00 sati, u Omišu, protiv neugodne ekipe KK “Omiš Čagalj Tours”, koju predvodi neuništivi i proslavljeni Ivan Mimica.

Što više reći nego – naprijed Risovi…!!

 

KK BOSCO : KK SAMOBOR    84 : 93 (22:26, 18:22, 19:17, 25:28)

 

KK SAMOBOR

Lovro Mandalinić 26, Danko Branković 18, Nikola Ivanković 12, Bruno Levanić-Kutni 10, Josip Škara 10, Filip Radulović 7, Mateo Gionechetti-Prahin 5, Marin Mihalić 3, Vanja Miletić 2, Marko Montana 0, Roko Sedlar 0.

 

KK BOSCO

Luka Katura 18, Puo Makur Mabor Manyoun 14, Mateo Vidović 13, Arian Došen 13, Ante Brzović 10, Toni Hordov 5, Marin Zrnić 5, Luka Mršić 3, Vito Porobić 3, Marin Kuga 0, Sandro Rašić 0, Mršić 0.