">Jazine Arbanasi ipak prejaki - Košarkaški klub Samobor

Jazine Arbanasi ipak prejaki

SD Jazine, Zadar, 21.12.2019. g., utakmica 11. kola Prve muške lige, gledalaca 50.

KK Jazine Arbanasi : KK Samobor  103 : 85   (36:19, 16:30, 28:18, 23:18)

 

Kao što sam u prošlom članku najavio, ovaj put nam je protivnik bila ekipa Jazina, prvoplasirana ekipa lige, koja ni nakon ove utakmice nije poražena, iako smo se nadali da bi možda mogli iznenaditi domaćina, međutim, to se, na našu žalost, nije desilo. Ekipa Jazina je izuzetno kvalitetna i iskusna ekipa, prepuna igrača koji su igrali današnju Premijer ligu, odlično posložena, fizički moćna i koja je osim toga i stručno izuzetno vođena. Mi smo, pak, bili lišeni pomoći našeg kapetana Matea Gionecchetia-Prahina, koji je zbog privatnih obaveza izostao s ove utakmice.

Grad Zadar nas je dočekao s velikim nevremenom, koji je u jednom trenutku uzrokovao i nestanak struje u dvorani prije početka utakmice, a krov dvorane je čak na nekoliko mjesta prokišnjavao i u jednom trenutku je bilo upitno kako i da li će se uopće utakmica odigrati. Međutim, srećom je kiša prestala pred početak utakmice, tako da je odlučeno da se ipak odigra, ali je delegat utakmice ocijenio da ukoliko bude opasnosti za ozljede igrača, da će se utakmica prekinuti, što se do kraja utakmice, na sreću, ipak nije desilo.

Početak utakmice je bio katastrofalan za našu ekipu. Nakon samo tri i pol minute utakmice, rezultat je glasio 20:4 za domaćina. Ništa našim dečkima nije polazilo od ruke, promašivali su čiste šuteve, ispadale su im lopte iz ruku, dodavali su loptu protivničkim igračima u ruke, naprosto su izgledali kao da su zalutali na utakmicu. A domaćin je sve nemilosrdno kažnjavao. Pokušao je naš trener izmjenama podići ekipu, što mu je donekle i uspjelo, te smo se ostatak četvrtine stabilizirali i odigrali u egalu, tako da je na kraju završila rezultatom 36:19 za domaćina.

U drugoj četvrtini – košarkaška rapsodija u izvedbi Risova…! Naši dečki su u samo dvije i pol minute smanjili rezultat na 36:30 (0:11…!), a u šest i pol minuta su napravili skor 6:26 i poveli 42:45…! Odigrali smo tada vrhunsku obranu, sijevale su kontre i polukontre, čak smo i nadskakali domaćina i u obrani i u napadu. Jednostavno smo pomeli domaćine s terena…! Nemoćni i zbunjeni su bili u tim trenucima stručni stožer i igrači Jazina, a i navijači domaćina na tribinama, ne vjerujući što se to dešava na terenu. Pokušavao je domaći trener sa mnogobrojnim izmjenama zaustaviti bujicu Risova, ali naši dečki nisu popuštali. Međutim, takva silovita igra, imala je za cijenu veliku potrošnju energije i naši dečki su pomalo počeli popuštati. Fizički i visinski moćniji domaćini su se pomalo konsolidirali i uspjeli su dobiti poluvrijeme sa 52:49.

U nastavku smo u prvom dijelu četvrtine držali rezultat u egalu, a u jednom trenutku smo došli na samo koš zaostatka (57:56), međutim, tada je domaćin počeo preuzimati utakmicu u svoje ruke i konstantno podizati rezultat, da bi četvrtina završila 80:67 za domaćina.

Posljednja četvrtina je bila samo rutinsko odrađivanje posla za domaćine. Najviše što smo uspjeli napraviti je doći na 12 koševa zaostatka (91:79), nakon što je domaćin poveo 18 koševa razlike (89:71). Pokušali su Risovi smanjiti rezultat, međutim kad god bi se koliko-toliko približili, sijevnula bi trica domaćina i odvela utakmicu na njihov mlin. Na kraju je umor učinio svoje, kopnila je snaga naših glavnih igrača i bilo je očito da nemamo snage za bilo kakav preokret, pa ni za nekakvo smanjenje rezultata. Utakmica je završila rezultatom 103:85 za domaćina.

Risove su predvodili tri dvoznamenkasta igrača: Lovro Mandalinić sa 25 (7 skokova, 2 asista, 1 oduzeta lopta, val. 26), Josip Škara sa 20 (9 skokova, 7 asista, 2 oduzete lopte, val. 21) i Bruno Levanić-Kutni sa 18 (4 skoka, 2 asista,1 oduzeta lopta, val. 15) postignutih koševa. Bolji od ostatka ekipe je bio Vanja Miletić sa 8 (šut 80%…!, 10 skokova, 1 asist, val. 17), a donekle mu je asistirao i Filip Radulović sa 9 (1 skok, 2 asista, val. 2) postignutih koševa. Kod domaćina čak pet igrača sa dvoznamenkastim brojem postignutih koševa: Franko Šango sa 30, Bruno Markulin sa 23, Stipe Krstanović sa 19, David Ušić sa 12 i Arian Došen sa 10 postignutih koševa. Koliko su domaćini ozbiljno shvaćali našu ekipu dovoljno govori podatak da su igrači iz prve petorke odigrali većinu susreta svaki.

Sad nas čeka natjecateljska pauza od mjesec dana. Nalazimo se trenutno na drugom mjestu i u nastavku prvenstva nas čeka velika borba za prva četiri mjesta koja vode u play-off i borbu za možebitni ulazak u Premijer ligu. Veliki je ovo rezultat koji smo napravili u prvom dijelu prvenstva i za mnoge košarkaške znalce smo iznenađenje lige. Imamo dva igrača koji su po statističkim pokazateljima u vrhu lige (Lovro Mandalinić i Josip Škara), a dok je igrao u samom vrhu je bio i Luka Žorić. Ekipa je dobro i stručno vođena od strane Zdravka Radulovića i smatram da u drugom dijelu sezone možemo samo još više napredovati. Trebamo se odmoriti i dobro pripremiti za nastavak sezone. Uprava će poraditi na pojačanjima (prije svega nam je nužno potreban igrač na poziciji centra), za što imam informacije (obećanja) da će se uskoro i realizirati. Vidljivo je da je košarka u gradu Samoboru živnula. Pokrenuli su se i navijači i u najvećem broju utakmica ih je bilo lijepo za vidjeti u tolikom broju na tribinama, a mislim da svi skupa možemo i bolje. Molim navijače da ove mlade momke dođu podržati u drugom dijelu sezone, jer oni to svojim radom, zalaganjem i ponašanjem na terenu, a i van njega u potpunosti zaslužuju i to našu punu podršku.

Uvjeren sam da će nam oni to vratiti na najbolji mogući način.

Toliko za sada od mene, a svim igračima, trenerima, članovima Upravnog odbora, Nadzornog odbora, svim članovima KK Samobor i onima kojima je KK Samobor u srcu te svim ostalim košarkaškim zaljubljenicima i ljudima dobre volje želim Sretan Božić i Novu Godinu da budete prije svega zdravi i veseli i da Vam se ispune sve želje koje zaželite…!