">Risovi u drugoj četvrtini razbili Sesvete - Košarkaški klub Samobor

Risovi u drugoj četvrtini razbili Sesvete

SD Samobor, Samobor, utakmica 10. kola Prve muške lige, prisutno 150 gledalaca.

KK SAMOBOR  :  KK SESVETE  74 : 54 (23:12, 26:6, 11:18, 14:18)

 

U goste su nam došli naši stari znanci, ekipa KK Sesvete, predvođene iskusnim Dariom Papkom, jednim od vodećih igrača lige, koji je kao staro vino, što stariji – to bolji…! Očekivao sam zanimljivu utakmicu, puno neizvjesniju nego što smo je imali prilike vidjeti, jer je to susret dviju ekipa koje se vrlo dobro poznaju.

Međutim, naši dečki nisu dozvolili da utakmica bude rezultatski neizvjesna te su pobjednika odlučili već u prvom poluvremenu, dozvolivši protivniku da u tom periodu zabije samo 18 koševa, a u cijeloj drugoj četvrtini su im dozvolili samo 6 ubačaja kroz koš…!

Držali su se gosti do sedme minute prve četvrtine kada su imali rezultat u egalu (11:11). Od tada pa do kraja poluvremena smo gledali samo jednu ekipu na terenu, a to su bili Risovi…! Naši su momci jednostavno uništili u obrani ekipu gostiju, nakon čega su sijevale kontre i polukontre i lagano zabijanje koševa. Kad smo bili u napadu, gostujuća obrana, jednostavno nije imala rješenje kako zaustaviti naše dečke. Prednjačili su u tom periodu Bruno Levanić Kutni (13), Lovro Mandalinić (12) i Filip Radulović (12) koji je šutirao trice 4/4…! S druge strane Daria Papka, jednog od najboljih strijelaca lige, smo ograničili na samo 6 koševa. Dovoljno je spomenuti da su gosti šutirali iz igre 24,1%, a trice 1/12 ili samo 8,3%…! Poluvrijeme je završilo rezultatom 49:18.

U drugom poluvremenu naši dečki kao da su se zadovoljili visokim vodstvom iz prvog poluvremena te su u drugi dio utakmice ušli ležernije što se na kraju očitovalo i rezultatom u drugom poluvremenu. Taj dio utakmice smo izgubili 25:36. Dozvolili smo gostima da se malo oslobode, razigrao se i Dario Papak i na kraju su gosti uspjeli smanjiti rezultat na koliko-toliko prihvatljivih 74:54, što je bio i konačni rezultat utakmice.

Našu ekipu su predvodila trojica dvoznamenkastih igrača: Bruno Levanić Kutni sa 19 (5 skokova, 2 asista, 3 oduzete lopte, 2 blokade, val. 19), Filip Radulović sa 18 (trice 4/5…!, 1 skok, 1 asist, 3 oduzete lopte, val. 17) i Lovro Mandalinić sa 17 (8 skokova, 5 asista, 1 oduzeta lopta, 1 blokada, val. 19) postignutih koševa. Kod gostiju po običaju najbolji Dario Papak sa 19, a asistirao mu je Franko Dugandžić sa 11 postignutih koševa.

U cjelini gledajući momci su igrali izuzetno dobro, a prvo poluvrijeme i odlično. Vidljivo je da se dižu u formi i da kriza koja nas je uhvatila odlaskom Luke Žorića, polagano prolazi. Ponovo je trener dao priliku svim igračima da zaigraju i pokažu što znaju i umiju. Igra koju su prikazali u prvom poluvremenu, naročito u obrani, treba im biti obrazac kako trebaju igrati.

Slijedeću utakmicu igramo u Zadru u subotu, 21.12.2019. g. u 17,00 sati, u legendarnoj dvorani u zadarskim Jazinama. Protivnik nam je ekipa Jazina, trenutno prvoplasirana ekipa lige, koja do sada nije osjetila gorčinu poraza. Radi se o jednoj izuzetno kvalitetnoj i odlično posloženoj ekipi, fizički moćnoj, koja je osim toga i stručno izuzetno vođena.

Vjerujem da će naši momci, iako dosta neiskusniji, odigrati jednu pravu mušku utakmicu. Kako sada igramo i izgledamo na terenu, daje mi za pravo da budem optimist i vjerujem da ćemo se iz Zadra svi skupa vratiti zadovoljni…!