">Šuterska večer Risova - Košarkaški klub Samobor

Šuterska večer Risova

SD Trnsko, Zagreb, utakmica 9. kola Prve muške lige, prisutno 150 gledalaca.

KK ZAPRUĐE : KK SAMOBOR  81:113 (21:27, 14:34, 18:31, 28:21)

 

U 9. kolu smo otišli u goste starim znancima, ekipi KK Zapruđe, sa kojima smo se često susretali dok smo zajedno boravili u 2. HKL, regije Centar. Igrali smo utakmicu nakon dvije neuvjerljive utakmice koje smo odigrali u Kupu Krešimira Ćosića. Na tribinama se nalazilo oko 150 gledalaca, a što posebno veseli, dobar dio njih je došao bodriti naše dečke u ovoj utakmici.

Utakmicu je domaćin započeo košem Tomislava Garvanovića za 2:0 i to je bilo jedino vodstvo domaćina u ovoj utakmici. Nakon toga smo svjedočili šuterskoj večeri u izvedbi Risova kakvu potpisnik ovih redova odavno nije vidio u izvedbi naše ekipe, a usudim se reći da nikada do sada nismo zabili ovoliki broj trica u jednoj službenoj utakmici. Domaćine je naprosto zatrpala kanonada koševa izvan linije 6,75 cm, u cijeloj utakmici zabili smo 20 trica iz 34 pokušaja što iznosi 58,8%…!! Vrlo brzo smo se odvojili i otišli na 4:19 u petoj minuti prve četvrtine, prisilivši trenera domaće ekipe na time-out. U tom periodu smo odigrali obranu na vrhunskoj razini i presjekli nekoliko lopti koje su rezultirale laganim koševima iz kontri. Nakon time-outa domaćini su se malo sabrali i uspjeli su kraj četvrtine dočekati sa koliko-toliko prihvatljivih 21:27 za Risove.

U drugoj četvrtini smo nastavili sa odličnom igrom. Razbijali su se napadi domaćina na našoj čvrstoj obrani, a mi smo s druge strane nastavili ubojitim napadima i kontranapadima. Naročito je bilo spektakularno zakucavanje kapetana Matea Gionechettia-Prahina okretom za 360 stupnjeva u maniri NBA zvijezda, nakon što je presjekao loptu i odjurio u kontru. Uništavali su naši momci domaćine ubačajima iz daljine. Zabijali smo koševe kao na traci i u prvom poluvremenu smo zabili 9 trica iz 12 pokušaja…! Rezultat je na koncu prvog poluvremena iznosio 35:61 za Risove i time je utakmica praktički bila riješena. U prvom poluvremenu su nas predvodili Lovro Mandalinić sa 20 (trice 4/4), Bruno Levanić-Kutni sa 16 (trice 2/2) i Josip Škara sa 13 (trice 3/4) postignutih koševa.

Nastavak utakmice nam je donio istu priču iz prvog poluvremena. Nastavili su Risovi sa odličnom igrom, kako u obrani, tako i u napadu. Nemilosrdno su punili koš domaćina, koji ovu večer nije imao sreće, jer je naletio na izuzetno raspoložene Samoborce, koji kao da su htjeli isprati gorak okus ispadanja iz Kupa Krešimira Ćosića i svima pokazati da je ta utakmica bila samo jedan loš dan. Ubrzo je naš trener izvadio iz igre igrače iz prve petorke (ostavio samo Brunu Levanića-Kutnog koji je izašao na kraju trećine) i ubacio mlade snage, međutim, to se nije osjetilo na rezultatu. U 29. minuti je na semaforu svijetlilo zastrašujućih 49:92 za Risove…! Ostatak utakmice u posljednoj četvrtini su odigrali mlađi igrači i domaćin je, igrajući uglavnom sa prvom petorkom, uspio do kraja utakmice smanjiti rezultat na konačnih 81:113.

Za naglasiti je da su nastupili svi igrači koji su bili u zapisniku, izuzev Tomislava Đurinovića i svi su se uspjeli upisati u strijelce…! U našoj ekipi je bilo čak 5 dvoznamenkastih strijelaca. Predvodili su ih Lovro Mandalinić sa 28 (trice 6/7, 5 skokova, 3 asista, 3 oduzete lopte, valorizacija 31…!), Bruno Levanić-Kutni sa 20 (trice 3/4, 3 skoka, 1 asist, 2 oduzete lopte, valorizacija 23), Josip Škara sa 13 (trice 3/5, 1 skok, 11 asista…!, 3 oduzete lopte, valorizacija 24), Marin Mihalić sa 10 (2 trice, 4 skoka, 1 asist, 1 oduzeta lopta, valorizacija 12) i Lovre Paleka sa 10 (trice 2/2, 2 skoka, 1 oduzeta lopta, valorizacija 10) postignutih koševa. Kod domaćina Paško Vrlika sa 20, Niko Gril sa 18 i Ivan Penić sa 15 zabijenih koševa su predvodili domaćine.

Slijedeću utakmicu igramo u subotu, 14.12.2019. g., u 18:00 sati, u SD Samobor, protiv, također starih znanaca, ekipe KK Sesvete i ukoliko ponovimo približno kvalitetnu igru kao u nedjelju navečer, smatram da bi se trebali itekako radovati nakon utakmice.

Idemo Risovi, sad ste stavili ciglu na gas i ne skidamo je do daljnjeg…!