">Risovi ispali iz Kupa Krešimira Ćosića - Košarkaški klub Samobor

Risovi ispali iz Kupa Krešimira Ćosića

Dvorana OŠ “Zadarski otoci” Zadar, 30.11.2019. g., utakmica 2. kruga Kupa Krešimira Ćosića, gledalaca 150.

KK Diadora : KK Samobor  76 : 64   (23:19, 20:9, 19:14, 14:22)

 

U 2. kolu Kupa Krešimira Ćosića, otišli smo u Zadar, gdje smo trebali odigrati utakmicu protiv KK Diadora. Radi se o vrlo mladom klubu, starom tek godinu i pol dana, ali u kojem se jako ozbiljno i kvalitetno radi i trenutno se nalaze na vrhu tablice 2. košarkaške lige, Regije Jug.

Na put smo otišli jako oslabljeni, bez Luke Žorića, Vanje Miletića, Nikole Ivankovića, Filipa Radulovića i Roka Sedlara. U sastavu ekipe je bio Tomislav Đurinović, ali tijekom utakmice nije ulazio u igru, obzirom da je težina njegove ozljede takve naravi da su njegova rehabilitacija, a posljedično tome i povratak u košarkaški život izuzetno složeni procesi i ne želi se riskirati ponovna ozljeda. Nadamo se da će Tomislav uskoro zaigrati i pomoći ovoj ekipi u borbi za što bolji plasman tijekom ove sezone.

Od početka utakmice su se Risovi teško nosili sa motiviranim i izuzetno borbenim domaćinima. Dovoljno je napomenuti da smo posljednje vodstvo imali u šestoj minuti prve četvrtine (11:12) utakmice. Prva četvrtina je završila rezultatom 23:19.

U drugoj četvrtini smo nastavili sa lošom igrom i rezultat svega je bilo vodstvo domaćina na kraju poluvremena od 43:28. U prvom poluvremenu su odskakali od ostatka ekipe Josip Škara sa 10 i Lovro Mandalinić sa 9 koševa, dok je u domaćoj ekipi Matej Segarić zabio 14 koševa. U tom periodu smo bili totalno nadskakani od strane domaćina (23:16), dok smo imali 13 izgubljenih lopti za razliku od 7 domaćih.

Nadali smo se da ćemo se trgnuti u drugom poluvremenu, ali je sve ostalo samo nada. Jedino smo uspostavili ravnotežu u skoku (33:33), međutim, šut nam je i dalje bio jako loš, na kraju četvrtine je bio samo 34,8%, a trica samo 19%. Domaćin je, naravno, iskoristio našu lošu šutersku večer i povećao vodstvo na kraju četvrtine na 62:42.

Domaćin je osam i pol minuta prije kraja utakmice poveo sa 25 koševa razlike (67:42) i činilo se da ništa ne može trgnuti ovu ekipu iz letargije. Međutim, odjednom su se momci počeli buditi i pomalo stizati vodstvo domaćina. Počeli su konačno igrati čvrstu obranu, oduzimati i presijecati lopte i u kontrama zabijati koševe uz atraktivna zakucavanja. Nažalost, bilo je prekasno da se preokrene rezultat. Uspjeli smo 57 sekundi do kraja doći na samo 9 koševa zaostatka (73:64) i to je nažalost bilo najviše što smo uspjeli učiniti. Domaćin nije dozvolio nikakvo iznenađenje i zasluženo je slavio rezultatom 76:64 i izbacio Risove iz daljnjeg natjecanja u Kupu Krešimira Ćosića.

Iako smo uspjeli u drugom poluvremenu popraviti postotak šuta iz igre na 40%, šut za tricu nam je bio katastrofalan, samo 15% (4/26), a i slobodna bacanja su bila loša, samo 42% (8/19). Uz to smo imali 22 izgubljene lopte, što se našoj ekipi ne bi smjelo događati, bez obzira tko nam stajao sa suprotne strane.

Nažalost, tijekom igre smo imali samo četiri igrača koji su uspjeli pogoditi koš: Lovro Mandalinić sa 19 (9 skokova, 3 asista, 5 oduzetih lopti), Josip Škara sa 16 (5 skokova, 1 asist, 2 oduzete lopte), Bruno Levanić-Kutni sa 15 (6 skokova, 2 asista) i Mateo Gionechetti Prahin sa 14 (9 skokova, 3 asista, 4 oduzete lopte) zabijenih koševa. Nažalost, nitko više nije zabio ni koša, što se na kraju pokazalo kao preveliki hendikep. Na strani domaćina strijelce su predvodili Matej Segarić sa 20, Roko Butić sa 18 i Ivan Bašić sa 11 zabijenih koševa.

Putovanje u Kupu Krešimira Ćosića smo završili i ponovo se okrećemo ligaškim natjecanjima, a prvu slijedeću utakmicu igramo u nedjelju, 08.12.2019. godine u 19,00 sati u SD “Trnsko”, protiv ekipe KK Zapruđe.

Risovi, glave gore, idemo dalje, moramo biti optimisti i pobjedom nastaviti ligaško natjecanje…!