">Risovi u Kupu Krešimira Ćosića pobijedili KK Županju - Košarkaški klub Samobor

Risovi u Kupu Krešimira Ćosića pobijedili KK Županju

SD gimnazije Županja, 27.11.2019. g., utakmica 1. kruga Kupa Krešimira Ćosića, gledalaca 150.

KK Županja : KK Samobor  66 : 71   (14:22, 17:20, 18:16, 17:13)

 

U 1. kolu Kupa Krešimira Ćosića, ždrijeb nam je odredio da putujemo u Županju, grad na istoku Hrvatske, u goste KK Županja. Ekipa Županje se natječe u 2. muškoj ligi, regije Istok i nalazi se u vrhu tablice lige.

Započeli su naši igrači utakmicu nervozno i nikako se nismo uspjeli odlijepiti i napraviti neku osjetniju razliku. Bilo je u tom periodu puno pogrešaka, izgubljenih lopti, krivih dodavanja, što je rezultiralo igranjem u egalu sa domaćinom. Konačno smo se u periodu od osme do desete minute prve četvrtine oslobodili grča i napravili razliku od 0:8 i otišli na 12:22. Domaćin je u završnici četvrtine uspio smanjiti na 14:22, što je bio i rezultat prve četvrtine.

U drugoj četvrtini smo, iako ponovo uz puno grešaka, uspjeli održavati razliku, pa je čak i povećati i u tom periodu smo u sedmoj minuti zabilježili najveće naše vodstvo od 14 koševa razlike (25:39). Kad se činilo da ćemo uspjeti otići na još veću razliku i odvesti utakmicu u mirnije vode, ponovo smo dopustili domaćinu da do konca poluvremena smanji razliku na 31:42 i na taj način ostane u igri. U prvom dijelu utakmice su nas predvodili Nikola Ivanković sa 13 i Marin Mihalić sa 11 postignutih koševa.

Ako smo u prvom poluvremenu igrali u grču i pritom napravili puno pogrešaka, što reći za drugo poluvrijeme…? Ponovo more grešaka, loših odluka, promašaja, izgubljenih lopti i nikako ne uspijevamo slomiti srčane domaćine koji su se borili kao lavovi. Pokušao je naš trener sve učiniti da nas trgne iz ovog stanja u kojem smo se nalazili, ali je to teško išlo. Domaćin je čak osam minuta prije kraja utakmice, uz glasnu potporu bučnih domaćih navijača, košem Brune Bilića uspio izjednačiti na 64:64 i dovesti utakmicu do potpuno neizvjesne završnice. U samoj završnici, u kojoj su se ukazali Lovro Mandalinić (4 koša) i Filip Radulović (trica), Risovi konačno slamaju protivnika i pobjeđuju rezultatom 66:71. U ovoj utakmici se vidjelo koliko je teško našoj pomlađenoj ekipi igrati bez Luke Žorića, Josipa Škare i Vanje Miletića, koji nisu putovali u Županju.

U ovoj utakmici dvoznamenkasti su bili: Marin Mihalić sa 19 (7 skokova, 6 asista, 1 oduzeta lopta, 1 blokada), Nikola Ivanković sa 15 (double-double, 10 skokova, 2 asista, 1 oduzeta lopta), Lovro Mandalinić sa 13 (9 skokova, 4 asista, 2 oduzete lopte, 2 blokade) i Filip Radulović sa 11 (1 skok, 2 asista, 1 oduzeta lopta) postignutih koševa. Kod domaćina prednjačili su Ivan Stjepanović sa 21, Alan Mesić sa 11, te Bruno Bilić i Luka Špehar sa 10 postignutih koševa.

U subotu 30.11.2019. g. idemo u Zadar, gdje u 20:45 sati igramo utakmicu 2. kruga Kupa Krešimira Ćosića, protiv ekipe KK Diadora u dvorani OŠ “Zadarski otoci”.

Nadamo se da će Risovi uspjeti odigrati puno bolju utakmicu i plasirati se u daljnje natjecanje Kupa Krešimira Ćosića.