">Risovi izgubili i treću utakmicu zaredom - Košarkaški klub Samobor

Risovi izgubili i treću utakmicu zaredom

SD Samobor, utakmica 8. kola Prve muške lige, prisutno 120 gledalaca.

KK SAMOBOR : KK CEDEVITA JUNIOR  74 : 90 (17:25, 19:27, 23:19, 15:19)

Košarkaši Cedevite Junior su posve zasluženo savladali Risove u večerašnjoj utakmici u kojoj su vodili tijekom najvećeg dijela utakmice.

I večeras je naša ekipa nastupila oslabljena jer je nedostajao Luka Žorić, što je izgleda preveliki hendikep za našu ekipu, naročito kad nastupimo protiv ekipe koja ima visoke igrače, kao što je večeras imala ekipa Cedevite Junior. Ne trebamo ni spominjati što nam svima Luka znači, a naročito za našu ekipu.

Krenuli smo poletno u igru, vodili smo do sedme minute (13:12) i onda smo jednostavno stali, počeli smo nizati greške, što su vrlo vješto iskoristili igrači Cedevite Junior i otišli na najvećih 17:25 na kraju četvrtine. Imali smo u tom periodu čak 7 izgubljenih lopti.

U drugoj četvrtini smo nastavili sa lošom igrom. Nikako nismo uspijevali povezati konce igre, razlika je i dalje rasla u korist gostiju, što se na kraju i iskazalo sa velikih 52:36 kao rezultat prije odlaska na poluvrijeme. U prvom poluvremenu smo imali čak 10 skokova manje od ekipe Cedevite Junior (16:26).

Treću četvrtinu smo započeli daleko agresivnije nego u prvom poluvremenu. Digli smo se u obrani, što je bilo vidljivo i u većem broju skokova (13:9). Naravno da se naša bolja igra odrazila i na rezultatu, pa smo tu četvrtinu dobili sa 23:19, tako da je konačan rezultat četvrtine iznosio koliko-toliko podnošljivih 59:71.

Nadali smo se da će naši dečki uspjeti preokrenuti rezultat, međutim, sve je ostalo samo na nadanjima. Ponovo su nas gosti nadskakali (10:16), što je posljedično ostavilo traga i na rezultatu. Gosti su ovu četvrtinu dobili 15:19 i na kraju potpuno zasluženo trijumfirali u našoj dvorani. Konačni rezultat je bio 74:90.

Najbolji strijelci u domaćoj ekipi bili su Josip Škara (4 skoka, 3 asista, 2 ukradene lopte) i Nikola Ivanković (3 trice, 6 skokova, 2 asista) sa 16, Lovro Mandalinić sa 15 (8 skokova, 3 asista, 2 ukradene lopte, 1 blokada) i Bruno Levanić-Kutni sa 11 (3 skoka, 2 asista, 2 ukradene lopte) postignutih koševa. Kod gostiju najbolji strijelci su bili Matej Bošnjak sa 18, Petar Ogrizović sa 15, Dorian Ribarić sa 11 i Matej Buovac sa 10 postignutih koševa.

Sad nas čeka put u Županju, u srijedu, 27.11.2019. godine, na odigravanje kup susreta sa ekipom Županje. Nadamo se pobjedi koja bi nam isprala gorak okus nakon tri uzastopna poraza.

Vjerujemo u naše dečke i iskreno se nadamo da ćemo se iz Županje vratiti s pobjedom…!