">Pula prelomila utakmicu u drugom dijelu - Košarkaški klub Samobor

Pula prelomila utakmicu u drugom dijelu

Dom sportova “Mate Parlov”, Pula, utakmica 7. kola Prve muške lige, prisutno 200 gledalaca.

KK PULA 1981 : KK SAMOBOR  89:70 (20:24, 24:20, 28:14, 17:12)

 

U 7. kolu nas je put odveo u Pulu. Putem nas je pratilo izuzetno loše vrijeme te je najveći dio puta padala kiša. Nažalost i ovaj put smo bili nekompletni: nedostajali su Tomislav Đurinović (započeo sa trenažnim procesom nakon ozljede) i najbolji igrač lige Luka Žorić (zdravstveni razlozi). U ekipu se nakon ozljede vratio, još uvijek, pokazat će se tijekom utakmice, do kraja nedovoljno oporavljeni, Lovro Mandalinić.

Započeli su domaćini agresivno i vrlo brzo su poveli sa 4:0. Međutim, mladi Filip Radulović vrlo brzo nakon ulaska okreće rezultat u našu korist. Filip nas je u prvoj četvrtini držao zabivši 10 koševa (2 trice…!), a jedini koji mu je koliko-toliko asistirao bio je Bruno Levanić-Kutni sa zabijenih 6 koševa. Četvrtina je završila 20:24. Domaćine je predvodio Matija Bilalović sa 7 zabijenih koševa.

U drugoj četvrtini domaćini podižu agresivnost i okreću rezultat u svoju korist. Na ruku im je išao naš izuzetno loš vanjski šut. U drugoj četvrtini nismo zabili niti jednu tricu, što je bilo naše jako oružje u proteklim utakmicama. Bruno Levanić-Kutni je u ovoj četvrtini zabio 9 koševa, a donekle su mu je pomogli Lovro Mandalinić sa 5 i Josip Škara sa 4 zabijena koša. Sa druge strane i dalje nas je mučio Matija Bilalović sa 8, a pridružio mu se i Martin Klepo sa 7 zabijenih koševa. U prve dvije četvrtine smo još i igrali prilično dobro i rezultat je na poluvremenu glasio 44:44.

U trećoj četvrtini smo odigrali izuzetno loše. Obrana je puštala na sve strane i domaćini su nam zabili čak 28 koševa u četvrtini, dok smo mi zabili samo 14. Kuriozitet je da je od tih 14 koševa, 13 zabio Lovro Mandalinić, a onaj jedan koš je pridodao Filip Radulović, dok se ostali igrači nisu upisali u strijelce…! Sa druge strane čak se osam domaćih igrača u trećoj četvrtini upisalo u strijelce. Četvrtina je završila rezultatom 72:58.

U posljednjoj četvrtini se nastavila naša napadačka agonija i u cijeloj četvrtini smo uspjeli zabiti samo 12 koševa i već tijekom četvrtine je bilo vidljivo da nećemo uspjeti stići domaćine i eventualno preokrenuti rezultat. Pokušao je naš trener sve da se nešto promijeni, rotacijama promijeniti tijek utakmice, razmrdati ekipu, ali povratni impuls nije dobio od igrača. Kako je vrijeme proticalo, naši dečki su bili sve umorniji i bezvoljniji. Utakmica je završila rezultatom 89:70, za potpuno zasluženu pobjedu domaćina.

Najbolji strijelci u našoj ekipi su bili Lovro Mandalinić sa 22 (5 skokova, 1 ukradena lopta), Bruno Levanić-Kutni sa 19 (7 skokova, 2 asista, 1 ukradena lopta, valorizacija 24…!) i Filip Radulović sa 14 (3 trice, 1 asist, 1 ukradena lopta, 100% šut…!) zabijenih koševa. Nažalost, ostali igrači su imali izuzetno lošu šutersku večer i svi skupa su zabili samo 15 koševa…! Kad tome dodamo prilično lošu obrambenu reakciju tijekom utakmice, nismo mogli ni proći bolje. Ispostavilo se da je izostanak Luke Žorića u ovoj utakmici ipak bio preveliki hendikep za nas. Najbolji strijelci u redovima domaćina su bili Bilalović Matija sa 25 i Kristijan Andabaka sa 16 (valorizacija 27…!) postignutih koševa.

Slijedeću utakmicu igramo u subotu, 23.11.2019. u 18,00 sati u SD Samobor protiv ekipe KK Cedevita junior.

Našim mladićima želimo puno više sportske sreće i uspjeha nego u protekle dvije utakmice i nadamo se da ćemo u slijedećoj utakmici biti uspješniji nego u protekle dvije…!

 

Mirko Mandalinić