">Risovi "izribali" ekipu KK Ribola Kaštela...! - Košarkaški klub Samobor

Risovi “izribali” ekipu KK Ribola Kaštela…!

SD SAMOBOR, utakmica 5. kola Prve muške lige, prisutno 300 gledalaca.

KK SAMOBOR : KK RIBOLA KAŠTELA 84:69 (18:19, 23:16, 24:24, 19:10)

U 5. kolu lige u goste nam je došla ekipa KK Ribola Kaštela, uz ekipu KK Jazine i nas, još uvijek neporažena ekipa u prva četiri kola lige. U utakmicu smo ušli bez tri važna igrača: Tomislava Đurinovića (još uvijek u fazi rehabilitacije nakon ozljede koljena u prošloj sezoni), Marina Mihalića (viroza) i Lovre Mandalinića (ozljeda na utakmici sa KK Univeritas u Splitu u prethodnom kolu i put u Kinu na Svjetski kup sa selekcijom Sveučilišta Zagreb, gdje Lovro zbog ozljede nije participirao u igri), najboljeg strijelca ekipe do ove utakmice. Srećom, vratio nam se Marko Montana nakon ozljede i pokazao nam tijekom utakmice da će biti uistinu važno pojačanje, naročito u fazi obrane.

Na tribinama predivna slika…! Nabrojao sam preko 300 navijača, koji su nestrpljivo čekali da počne derbi. Uz svu silu poznatih i dragih lica, ljubitelja košarke i prijatelja našeg kluba, susreo sam i Maria Kasuna, koji je “navratio malo” u Samobor iz Barcelone. Vesela je bila atmosfera, kao da smo svi predosjećali da će naši momci, bez obzira što će oslabljeni ući u igru, savladati izuzetno kvalitetne goste iz Kaštela.

Sam početak utakmice nije ukazivao da će Risovi imati lagani posao na ovoj utakmici. Poveli su gosti 2:11 u četvrtoj i 10:19 u osmoj minuti prve četvrtine. Mučio nas je u tom periodu visoki Frano Marasović koji je zabio uzastopnih 6 koševa, a asistirao mu je Mario Krešić sa zabijenih 6 koševa. Nas je u igri držao sjajni Josip Škara koji je u prvoj četvrtini zabio 11 koševa. Do kraja četvrtine naši dečki su se uspjeli sabrati i smanjiti rezultat na 18:19.

U drugoj četvrtini smo dodali gas i preokrenuli rezultat da bi u šestoj minuti četvrtine poveli 31:24. Međutim, gosti se nisu predavali, i u devetoj minuti četvrtine su sustigli i prestigli naše vodstvo za 33:35. Tada Nikola Ivanković stavlja dvije trice (postigao 12 koševa u drugoj četvrtini uz šut za tricu 4/5…!) i odvodi utakmicu u mirnije vode. U tom periodu je ekipu Ribole držao u igri Ivan Svalina sa zabijenih 11 koševa, a našem Nikoli je pomogao probuđeni Luka Žorić sa zabijenih 6 koševa. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 41:35 za Risove.

U trećoj četvrtini nas gosti opet stišću i sustižu naše vodstvo te u osmoj minuti minuti četvrtine rezultat glasi 54:57 za goste. Naši uspijevaju ponovo stići na 59:59 i to je bilo, pokazat će se kasnije, posljednje izjednačenje na utakmici. Vodila se u tom periodu borba za svaku loptu, a naši igrači su do kraja četvrtine uspjeli otići na 6 koševa razlike i to tricom u zadnjoj sekundi Marka Montane i završiti četvrtinu rezultatom 65:59. Zabio je J. Škara u toj četvrtini 9 koševa, a pridružio mu se Luka Žorić sa 8 postignutih koševa. U ekipi gostiju I. Svalina je zabio 7 koševa.

U posljednjoj četvrtini Risovi su stisnuli gas do kraja u obrani i potpuno nadigrali protivnika. Igrali su naši odlično u toj četvrtini, a posebno je bilo dojmljivo zakucavanje kapetana ekipe Matea Gionechettia-Prahina na asist Luke Žorića za 69:62 u četvrtoj minuti četvrtine. U osmoj minuti četvrtine imali smo najveće vodstvo na utakmici od 19 koševa razlike i to nakon koša Brune Levanića-Kutnog za 82:63. Trener je potom izmijenio kompletnu postavu i zaigrali su svi igrači koji su bili u zapisniku. Ekipa Ribole je uspjela do kraja ublažiti poraz i utakmica je završila rezultatom 84:69 za Risove, što je značilo daljnji niz nepobjedivosti naše ekipe i zadržavanje na vrhu tablice lige…!

U našoj ekipi smo imali tri dvoznamenkasta strijelca: fenomenalnog Josipa Škaru koji je zabio 28 koševa (double-double…!, 10 skokova, 8 asista) i bio nerješiva zagonetka za protivničku ekipu, sjajnog Luku Žorića koji je zabio 24 koša (7 skokova, 4 asista) i odličnog Nikolu Ivankovića koji je zabio 15 koševa (5 trica…!, 4 skoka, 2 asista). I ostali igrači su dali svoj doprinos, a posebno izdvajam dio u obrani povratnika u ekipu Marka Montane. U ekipi KK Ribola Kaštela najbolji strijelci bili su Ivan Svalina sa 22 i Mario Krešić sa 11 postignutih koševa.

Slijedeću utakmicu igramo 09.11.2019. godine u 18,00 sati u SD Samobor protiv ekipe KK Bosco.

Sa veseljem Vas pozdravljam i nadam se da se opet vidimo u velikom broju…!