">Počinje 1. muška liga...! - Košarkaški klub Samobor

Počinje 1. muška liga…!

U nedjelju 06.10.2019. godine u 18,00 sati, počinje utakmica protiv ekipe KK “Omiš Čagalj Tours”, kojom naši seniori započinju svoj, možemo slobodno reći, povijesni nastup u Prvoj muškoj ligi, obzirom da naš klub nikada nije bio ovako visoko rangiran.

Kao što već svi znaju, nakon istupanja KK “Cedevita” iz Premijer lige i preseljenja u Ljubljanu, otvorilo se jedno mjesto, koje je popunila zagrebačka KK “Dubrava”, a koje je posljedično otvorilo mjesto u Prvoj muškoj ligi. Na poziv iz HKS-a, UO našeg kluba je odlučio da prihvati poziv UO HKS-a i priključi se Prvoj muškoj ligi.

Što se naše seniorske ekipe tiče, doživjela je dosta promjena. U ekipi više nisu Dario Gazić, Niko Gril, Luka Žilić, Jakša Milatić, Marko Šilobod (zaključio karijeru) te od mlađih Karlo Filipović i Lovro Jelić.

Od “starosjedilaca” su ostali kapetan ekipe Mateo Gionechetti-Prahin, Lovro Mandalinić, Vanja Miletić, Bruno Srabotnak, Josip Škara, Bruno Levanić-Kutni i Tomislav Đurinović. Ekipi je iz omladinskog pogona priključen mlađahni Roko Sedlar (2002. godište).  Marin Sedlar će ove godine biti pomoćni trener seniorske ekipe.

U klub je pristigao naš proslavljeni trener Zdravko Radulović, čiju bogatu igračku i trenersku karijeru ne treba posebno napominjati, već ćemo samo reći da smo dobili vrhunskog stručnjaka, od kojega naši mladići (i ne samo oni, već i naši treneri) uistinu mogu puno naučiti.

Također, pristigao nam je reprezentativac i proslavljeni internacionalac Luka Žorić (KK Zadar), zatim sve redom golobradi, ali izuzetno talentirani mladići, Nikola Ivanković (posudba iz KK Cibona), Marin Mihalić (KK Zapruđe), Marko Montana (KK Zapruđe), Filip Radulović (KK Zapruđe), Lovre Paleka (KK Zadar) te će po prvi put nastupiti Anto Nikolić, mladić koji je protekle dvije sezone marljivo trenirao sa juniorima i seniorima i nestrpljivo čeka svoj prvi nastup za seniorsku ekipu.

Kao što je vidljivo, ekipa je, usudim se reći, sretan spoj mladosti i iskustva. Nadamo se da će naš Luka Žorić, svojim ogromnim iskustvom, znanjem i svojim igračkim i ljudskim autoritetom, pomoći našim mladićima da lakše stasaju i igrački se razvijaju, a od “starosjedilaca” očekujemo da ove sezone naprave svoj igrački “bum” i pokažu svoje nemale igračke vrijednosti i kvalitete.

Što očekujemo od naših mladića ove sezone…? Prije svega, u klubu svi želimo biti stabilan prvoligaš. Od naših mladića želimo požrtvovnost i borbu za boje dresa i grada i uopće ne sumnjamo da će tako biti uz stručno vođenje naših trenera. Moje mišljenje je da ćemo (p)ostati stabilan prvoligaš bez velikih stresova i turbulencija te da ćemo se, dapače, nalaziti u gornjem dijelu tablice. Da li ćemo moći napraviti nešto više, neki veći iskorak, ovisit će o puno faktora, a to će biti vidljivo tijekom sezone. Nadam se samo da će nas ove godine zaobići bolesti i ozljede, koje su nas pratile u zadnje dvije sezone. Nažalost, početak sezone će propustiti Tomislav Đurinović i Marko Montana, koji su u fazi oporavaka od ozljeda, naročito Tomislav Đurinović, koji je na kraju prošle sezone zaradio težu ozljedu koljena i tek se sad vraća u pravi trenažni proces.

Kroz pripremne utakmice sa ekipama KK “Zrinjevac 1937”, KK “Sesvete”, KK “Brežice” i KK “Dubrava”, bilo je vidljivo da ova ekipa ima izuzetan potencijal. Uz Luku Žorića, čiju karijeru ne trebamo posebno isticati, u ekipi imamo igrače koji su već igrali današnju Premijer ligu, a od kojih se očekuje da budu udarna snaga ekipe (Škara i Mandalinić), odlične igrače koji će što imati pokazati ove sezone (Mateo Gionechetti-Prahin, Vanja Miletić, Bruno Srabotnak, Bruno Levanić-Kutni, Tomislav Đurinović…) te, uz našeg Antu Nikolića, cijeli niz mladih igrača koji su bili reprezentativci  u mlađeuzrasnim kategorijama ili su se nalazili na širim spiskovima iste (Nikola Ivanković, Marin Mihalić, Marko Montana, Filip Radulović, Lovre Paleka, Roko Sedlar….). Dakle, radi se o mladoj, ali izrazito perspektivnoj ekipi, od koje se očekuje da u budućnosti pokaže svoje prave, velike vrijednosti.

Također, iskoristit ću ovu priliku te pozvati sve one kojima je KK “Samobor” u srcu, a i ostale košarkaške zaljubljenike da u što većem broju dolaze na utakmice bodriti naše dečke, uz fer, korektno i sportsko navijanje.

Prvu priliku imamo već sad u nedjelju, 06.10.2019. godine u 18,00 sati protiv ekipe KK “Omiš Čagalj Tours”.

Želimo našim mladićima i trenerima te navijačima puno uspjeha i pobjeda i veselja u novoj sezoni…!

Idemo Risovi…!!