">Risovi u Prvoj ligi - Košarkaški klub Samobor

Risovi u Prvoj ligi

Već prije nekoliko dana kada smo primili pozivnicu iz HKS, u medijima se je proširila vijest – KK Samobor u Prvoj ligi!

Sada možemo i službeno potvrditi tu vijest jer je uprava KK Samobora pozitivno odgovorila na poziv i u HKS dostavila svu potrebnu dokumentaciju.

Veliki je to uspjeh za igrače, klub i grad Samobor, a dogodio se je upravo na 45. godišnjicu osnivanja kluba. Tim povodom, na adresu kluba sigla je i čestitka samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka koji je klubu zahvalio na postignutom i obećao punu podršku.

Prvenstvo počinje 5/6. listopada, a prvu utakmicu, Risovi će predvođeni novim trenerom Zdravkom Radulovićem igrati na domaćem terenu protiv KK Omiš Čagalj Tours.

Ostali učesnici prve lige su KK Agrodalm, KK Bosco,KK Dubrovnik, KK Jazine Arbanasi, KK Omiš Čagalj Tours, KK Pula 1981, KK Ribola Kaštela, KK Rudeš, KK Sesvete, AKK Universitas i KK Zapruđe.

Dobar dio ekipa su nama dobro poznati klubovi s kojima smo uspješno odmjeravali snage prošlih sezona i tek je nesretni slijed okolnosti, ozljeda i bolesti spriječio Risove da se plasiraju u 1. ligu ranije.

Uprava kluba intenzivno radi na novim pojačanjima i svakako se može očekivati dolazak nekoliko nužno potrebnih pojačanja.

Iako se klub već dugo priprema za prvu ligu sada slijede pravi ispiti kako za stručni stožer tako i za upravu. Dobar igrački kadar i odličan trenerski tandem Radulović i Sedlar daju nam pravo na optimizam za boravak u gornjem djelu ljestvice.