">Juniori pobjedom završili sezonu - Košarkaški klub Samobor

Juniori pobjedom završili sezonu

12.04.2019. godine odigrana je posljednja utakmica 18. kola između juniorskih ekipa KK Medveščaka (domaćin) i KK Samobor.

Naši dečki su utakmicu shvatili izuzetno ozbiljno i od samog početka su nametnuli siloviti tempo. Čvrstom obranom i brzim (kontra)napadima su odmah utakmicu odveli na naš mlin i u drugoj minuti utakmice je rezultat glasio 0:8 za naše dečke.

Razlika je tokom utakmice samo rasla u našu korist, a u pojedinim trenucima je iznosila u 22 koša razlike.

Zadovoljni rezultatom, u zadnje tri minute utakmice smo se malo opustili i dopustili smo domaćinu da smanji rezultat i utakmicu završi sa 15 koševa razlike u našu koristi 60:75.

U našim redovima najbolji strijelci su bili Fran Grgić sa 23, Lovro Jelić sa 19 i Jakov Kontak sa 11 postignutih koševa.

Nažalost i ovu sezonu su nas pratile ozljede, koje su nas onemogućile da postignemo bolji rezultat. Skoro cijelu sezonu smo bili bez Luke Šustića, a Fran Grgić nam se vratio u drugom dijelu sezone, nakon pauze od godinu i pol dana, što je ipak bio preveliki hendikep za našu ekipu. Kad pribrojimo i Marka Matijaščića, koji se vratio isto u drugom dijelu sezone, shvatljivo je koliki je to bio hendikep za ovu mladu ekipu. Povratak ove dvojice igrača nas je “vratio iz mrtvih”…!Niti jednu utakmicu u prvenstvu nismo odigrali u najjačem sastavu…! Dovoljno je napomenuti da do prvenstvene pauze nismo imali nijednu pobjedu, a njihovim povratkom smo do kraja sezone ostvarili četiri prvenstvene pobjede i jednu prijateljsku (sa ekipom Mladosti), a neke utakmice smo izgubili za dlaku.

Moram napomenuti da su u ovoj sezoni osobito odskočili kapetan Lovro Jelić, zamjenik kapetana Karlo Filipović i nešto mlađi Mark Knezović i Jakov Kontak. I ostali igrači su dali svoj obol, ali ova četiri igrača su najviše odskočili.

Nadamo se da će nas u slijedećoj sezoni zaobići ozljede i zdravstveni problemi i da ćemo se moći nositi sa najboljim ekipama i 1. juniorskoj ligi Regije Centar.