">Dvije pobjede juniora - Košarkaški klub Samobor

Dvije pobjede juniora

Juniori su se u nedjelju 03.03.2019. godine sa početkom u 15,20 sati sastali sa ekipom KK Mladosti. Naši sportski protivnici su nas u prvom dijelu sezone pobijedili na svom terenu i u nama je gorila želja da im uzvratimo za taj poraz.

U odnosu na prvi susret, sada smo bili pojačani sa povratnicima Franom Grgićem i Markom Matijaščićem, što se itekako osjetilo u našoj igri.

Naši dečki su od prve sekunde ušli u utakmicu čvrsto, sa željom da pobijedimo i osim vodstva gostiju 7:9 u 4. minuti, tijekom cijele utakmice smo bili u vodstvu, a u 7. minuti druge čatvrtine je na semaforu svijetlilo 53:32 za naše dečke…!

U tim trenucima gostujuća ekipa prelazi na zonsku obranu i prednost naše ekipe se počela topiti, tako da je rezultat na poluvremenu glasio 54:45.

Do kraja utakmice smo kontrolirali i igru i rezultat, tako da nas ekipa KK Mladosti nije uspjela niti jednom ozbiljnije ugroziti, a utakmica je završila rezultatom 84:73 za nas.

U ovoj utakmici su nastupili svi igrači, a samo se jedan igrač nije uspio upisati u strijelce. Naše strijelce su predvodili tri igrača koji su upisali dvoznamenkasti broj koševa: Karlo Filipović 23, Marko Matijaščić 22 i Fran Grgić sa 10 zabijenih koševa.

Vrijedi zabilježiti da smo nakon dva dana, 05.03.2019. godine, odigrali prijateljsku utakmicu sa istim protivnikom i iako rezultat nije bio primaran, na kraju smo pobijedili rezultatom 76:67. U toj utakmici nisu nastupili Marko Matijaščić, Noa Zorko i Roko Spaseski Baburek.

Juniori su u šest utakmica u nastavku sezone (5 službenih i jedna prijateljska) upisali četiri pobjede, što je uistinu odlično i vidi se da igraju sve bolje i bolje, posebno u obrambenom dijelu. Sad nam slijedi nekoliko utakmica sa klubovima iz gornjeg dijela tablice, gdje nam neće biti lako ostvariti pobjede, ali se nećemo tako lako predati.

Ovom prilikom, posebno moramo istaknuti da smo u četvrtoj minuti prvog susreta ostali bez našeg Marka Knezovića, koji je do tada zabio 4 koša i igrao uistinu odlično. Mark je u jednom dvoboju za loptu zadobio ozljedu na glavi, a u bolnici su mu liječnici zašili ranu sa tri šava…! Našem Marku ta ozljeda nije pričinjavala nikakvu prepreku (unatoč upozorbe trenera da pripazi zbog ozljede) da već sutradan bude na treningu sa povezom oko glave i nastupi u prijateljskoj utakmici, gdje je uistinu sjajno odigrao. Bravo Mark, na želji i volji i čuvaj glavu…!!