">Dvije pobjede i dva poraza juniora u nastavku sezone - Košarkaški klub Samobor

Dvije pobjede i dva poraza juniora u nastavku sezone

U nastavku sezone su naši juniori, od odigrane četiri utakmice, ostvarili dvije pobjede (KK Medveščak i KK Maksimir) i dva poraza (KK Bosco i KK Cibona).

Možemo reći da smo ostvarili planirano, jer smo savladali ekipe za koje smo vjerovali da ih možemo pobijediti, iako smo u prvom dijelu sezone od KK Maksimir izgubili doma rezultatom 66:74, dok smo od ekipa KK Bosco i KK Cibona u ovom trenutku ipak dosta slabiji, prije svega fizički.

Veseli nas sve povratak na terene Marka Matijaščića, o čijim košarkaškim kvalitetama ne treba trošiti riječi, kao i Frana Grgića, koji nam se vratio nakon skoro 1,5 godine dana zbog problema s leđima. I jedan i drugi su pokazali da će nam biti velika pojačanja u nastavku natjecanja. Nadamo se da će nam se uskoro ponovo priključiti i Luka Šustić, koji je zbog fakultetskih obveza i zdravstvenih problema, privremeno bio izočan iz ekipe. Sa ovim našim povratnicima, tvorimo jednu respektabilnu ekipu.

Od ostalih igrača, izdvajamo kapetana Lovru Jelića, njegovog zamjenika Karla Filipovića te Marka Knezovića koji su činili i čine udarnu snagu naše ekipe u ovim iznimno zahtjevnim utakmicama.

Naravno da veliki doprinos daju i ostali igrači (Jakov Kontak, Jan Matović, Marko Milakara, Hrvoje Pecić, Noa Zorko) te dva najmlađa, ali izuzetno talentirana igrača koji su još kadeti (Roko Sedlar i Roko Spaseski Baburek), koji tek trebaju postati nosioci ekipe i preuzeti teret na svoja leđa.

Napominjemo da se treninzima juniora, uz dogovor sa trenerom Josipom Vlahom, koji i sam povremeno uskače u rad s juniorima, priključuju i drugi članovi kadetske ekipe (Leonardo Klišanić, Niko Mixich, Marin Sirovica, Lovro Razum i ostali igrači kadetske ekipe, te izuzetno talentirani ml. kadeti Lovro Sedlar i Tin Jelić….), od čega bi trebali imati velike koristi u svom košarkaškom razvoju, naravno, ukoliko će redovito trenirati.

Nažalost, naše redove su u pauzi prvenstva napustila dva kvalitetna igrača, Lovro Miljković i Matej Šoštarić, koji su sreću odlučili potražiti u drugim poljima života ili košarkaškim sredinama te im se zahvaljujemo za sve što su učinili za naš klub i uvijek će biti rado viđeni i ponovo primljeni, ukoliko se požele vratiti u naš klub.

Uz ovaj mali presjek, našim juniorima (i onima koji se tako osjećaju) želimo što više uspjeha u nastavku sezone, kako na sportskom, tako i na školskom i životnom planu…!