">Seniori pobijedili i KK Krško - Košarkaški klub Samobor

Seniori pobijedili i KK Krško

Sinoć je u SD Samobor sa početkom u 21,00 sat, odigrana prijateljska utakmica između seniorskih sastava KK Samobor i KK Krško.

U našoj ekipi nisu zbog ozljede i bolesti nastupili Lovro Mandalinić i Tomislav Đurinović, a nakon nekog vremena je ponovo nastupio Josip Škara, koji je u posljednje vrijeme izostajao s treninga i utakmica zbog ozljede koljena.

Loše su započeli naši igrači utakmicu. Dovoljno je reći da je nakon 5:35 minuta igre na semaforu svijetlilo 0:11…! Nakon pozvanog time-outa od strane trenera M. Sedlara i poslužene “jezikove juhe” igračima, dečki su se malo trgnuli i zabili svoj prvi koš u šestoj minuti utakmice. Međutim, čitavu tu prvu četvrtinu su odigrali u grču te je završila rezultatom 6:17 u korist gostiju.

U drugoj četvrtini naši dečki su stisnuli u obrani te malo-pomalo počinju sustizati rezultat gostiju. Nije to bila neka gledljiva igra naše ekipe, dečki kao da su bili uspavani, bilo je dosta grešaka, međutim, vidjela se razlika u kvaliteti i bilo je samo pitanje trenutka kada će se to i pokazati na terenu. Na poluvrijeme se  otišlo sa rezultatom 28:29 za KK Krško.

U nastavku utakmice kao da je na teren izašla jedna potpuno druga momčad. U nepunih šest minuta igre, momci su potpuno razbili igru gostujuće ekipe i u tom periodu napravili seriju od 20:0, preokrenuvši potpuno rezultat utakmice…! Nakon toga su ipak “skinuli nogu sa papučice gasa” i dopustili protivnicima da malo dođu do daha te četvrtina završava rezultatom 54:40 za naše dečke.

U zadnjoj četvrtini su momci samo pokazali razliku u kvaliteti i dobili tu četvrtinu sa rezultatom 34:11 za konačnih visokih 37 koševa razlike (88:51).

U našoj ekipi su se svi igrači upisali u listu strijelaca te smo imali čak pet dvoznamenkastih strijelaca: Niko Gril sa 17, Marko Šilobod sa 14, Josip Škara sa 11, te Vanja Miletić i Bruno Srabotnak sa 10 postignutih koševa.

Kod gostiju dva igrača su bila dvoznamenkasta, Pirc sa 16 i Ban sa 15 postignutih koševa. Nažalost, u završnici utakmice, Ban se ozlijedio te je morao napustiti igru. Nadamo se da ozljeda nije teže naravi te Banu želimo brz povratak na parket…!

 

KK SAMOBOR  :  KK  KRŠKO   88  :  51  (6:17; 22:12; 26:11; 34:11)

KK Samobor
Niko Gril 17, Marko Šilobod 14, Josip Škara 11, Vanja Miletić 10, Bruno Srabotnak 10, Bruno Levanić-Kutni 9, Luka Žilić 8, Mateo Gionechetti-Prahin 7, Dario Gazić 2.
Trener: Marin Sedlar

KK Krško
Pirc 16, Ban 15, Ružar 7, Glas 3, Špec 3, Žibert 3, Simtič 2, Stergar 2, Radej 0.
Trener: Rožac