">Juniori pobijedili Maksimir i otvorili vrata 1. juniorske lige - Košarkaški klub Samobor

Juniori pobijedili Maksimir i otvorili vrata 1. juniorske lige

U nedjelju 22.10.2017. godine u SD Samobor odigrana je utakmica drugog kola kvalifikacija za ulazak u 1. mušku juniorsku ligu regije Centar između naših “Risova” i izuzetno dobre ekipe KK “Maksimir”.

“Risovi” su u igru ušli odlučni da pobijede i to su na terenu pokazivali od samog početka utakmice. Čvrstom obranom nisu dozvoljavali protivniku da se razigra i da lagano postiže koševe. Početkom druge četvrtine gosti prelaze na zonsku obranu te uspijevaju u jednom trenutku zbuniti naše dečke i dovesti rezultat na samo dva razlike. U tom trenutku se ukazao Fran Grgić i u seriji zabio deset koševa, od čega dvije trice, natjeravši trenera gostujuće ekipe na time-out, a svoju ekipu odveo u mirnije vode utakmice. Od tog trenutka “Risovi” su u potpunosti kontrolirali rezultat te se na poluvrijeme otišlo rezultatom od 38:25 za našu momčad.

U drugom poluvremenu, naši momci ubacuju u višu brzinu te čvrstom obranom i munjevitim kontranapadima, potpuno razbijaju igru gostujuće ekipe te pred kraj treće četvrtine odlaze na najvećih 23 koša razlike (63:40).

U posljednjoj četvrtini počeo se osjećati umor u našim igračima i rezultat se počeo lagano topiti, a trener je iskoristio visoku razliku u rezultatu te je svim svojim igračima pružio priliku da istrče na teren.

Bila je to još jedna dobra predstava naših momaka, kojom pobjedom su napravili veliki iskorak za ulazak u prvu juniorsku ligu i nadamo se da će to u posljednjoj utakmici protiv odlične ekipe KK Sisak u Sisku i definitivno potvrditi.

Iako cijela ekipa zaslužuje velike pohvale, moramo spomenuti naše najbolje strijelce, a u ekipi “Risova” su čak četiri igrača bili dvoznamenkasti i to već spomenuti Fran Grgić sa 17, Kristijan Iviček sa 17, Lovro Jelić sa 15  te Marko Matijaščić također sa 15 postignutih koševa.