">S lijepim uspomenama iz Ljubuškoga - Košarkaški klub Samobor

S lijepim uspomenama iz Ljubuškoga

Na poziv naših sportskih prijatelja iz Hrvatskog Košarkaškog kluba Ljubuški, koji su u travnju bili naši gosti na juniorskom turniru u Samoboru, od 1. do 3. rujna. 2017. godine, mlađe kadetska i juniorska ekipa Samoborskog košarkaškog kluba otišla je u sportski posjet u Ljubuški.

Tom prilikom je planirano da svaka selekcija odigra po dvije utakmice tokom posjeta. Na put se krenulo u petak 01.09.2017. g. u jutarnjim satima. Kao pratnja našim španerima (njih 23), išla su dva trenera (naš Zdravko Džimbeg – Baćo i moja malenkost), predsjednik kluba (naš Kelečić Miro – Ćiro) kao predstavnik Uprave i naš dobri duh, Mijo Knezović.

Koliko god me Mijo molio da ga ne spominjem i ne ističem, ne mogu si pomoći i moram istaknuti njegove najveće zasluge za cijeli ovaj „projekt“. Toliki entuzijazam, samoprijegor, volju i želju nisam odavno vidio kod nekoga. Tokom cijelog našeg boravka, Mijo je bio tu, rješavao sve kao od šale. Mijo, moram Ti skinuti kapu do poda na svemu!

Sam put je protekao u najboljem redu. Klinci su se grupirali u stražnjem dijelu autobusa i cijelim putem se dobro zabavljali, stalno je bila prisutna nekakva živost straga u autobusu i stalno se nešto dešavalo, tako da nam nije bilo uopće dosadno i put je jednostavno proletio.

Atmosfera u autobusu - samo pozitiva!
Atmosfera u autobusu – samo pozitiva!

Dolaskom u Međugorje, bili smo smješteni u „Pansionu MIR“ (veliki pozdrav našoj domaćici, vječno nasmijanoj gospođi Marini). Smještaj je bio u dvokrevetnim sobama, fino klimatiziranim, tako da nismo ni osjetili blagodati hercegovačke klime (31 stupanj Celzija op. a.).

Borba za klopu!
Borba za klopu!

Svi smo odmah navalili na klopu te smo probali vrhunsko hercegovačko vino (samo mi veliki i to čašu, ipak su bile utakmice pred nama…).

Nakon odmora smo otišli u Čitluk na utakmice. Najprije su igrali mlađi kadeti, koji su, unatoč umoru, odigrali jako dobru utakmicu i pobijedili odličnu ekipu KK Brotnjo, rezultatom 36:37.

"Mlade" trenerske nade KK Samobor.
“Mlade” trenerske nade KK Samobor.
Zajednička fotografija juniora
Zajednička fotografija juniora

Nakon njih je došla na red utakmica juniora. Igrali smo protiv izvrsne ekipe domaćina, KK Ljubuški, koja je u odnosu na juniorski turnir u Samoboru, još dodatno pojačana sa nekoliko igrača Brotnja.

Razmišljanja u iščekivanju utakmice.
Razmišljanja u iščekivanju utakmice.
Dobra atmosfera među navijačima.
Dobra atmosfera među navijačima.

Naši juniori su se držali sasvim dobro i kontrolirali utakmicu, sve do nes(p)retne ozljede Marka Matijaščića, kada smo počeli polako popuštati. U drugom dijelu utakmice se pojavio i umor od puta te smo morali priznati zasluženu pobjedu domaćina od 70:51.

Jutarnja kavica i promišljanje taktike za predstojeću utakmicu.
Jutarnja kavica i promišljanje taktike za predstojeću utakmicu.

Nakon utakmice, mi odrasli smo se našli na piću sa našim domaćinima i tom prilikom malo izmijenili životno-košarkaška iskustva, dok smo čekali naše mladiće da se pojave iz svlačionice. Nakon što su dečki izašli iz svlačionice, teška srca smo se odvojili od naših domaćina i krenuli put Međugorja.

Juniori ispred prekrasne crkve u Međugorju.
Juniori ispred prekrasne crkve u Međugorju.

Dolaskom u Međugorje smo ponovo navalili na hranu i otišli u svoje sobe na počinak. Mislio sam da su dečki umorni i da će popadati u krevete. Koja zabluda! Oni kao da su se tek probudili i kao da im je neko ubacio nove baterije u njih! Smijeh i cerekanje se čulo širom pansiona te sam ih konačno uspio nekako potjerati u krevete.

Odmor na brdu ukazanja!
Odmor na brdu ukazanja!
Kip Majke Božje na brdu ukazanja u Međugorju.
Kip Majke Božje na brdu ukazanja u Međugorju.

U subotu ujutro nas je dočekalo prekrasno sunčano jutro. Iskoristili smo ga na način da smo svi otišli na „Brdo ukazanja“ (pa i ozlijeđeni Marko, svaka mu čast!) te smo se tamo pomolili za sreću i zdravlje svih nas i naših obitelji te našeg kluba.

Pogled na prekrasne Kravice.
Pogled na prekrasne Kravice.
Tko je jači od mene!?
Tko je jači od mene!?

Nakon toga smo obišli sportski centar u Međugorju i otišli na kupanje na Kravicu, taj biser hercegovačke prirodne ljepote. Naši dečki su bili kao da sam ih pustio s lanca!
Ništa njima nije smetalo, ni malo hladnija voda, ni umor od jučerašnjih utakmica, ništa…Ponovo ubacili baterije i juriš! Ja odavno nisam uživao tako kao taj dan. Naš Mijo je sve to lijepo zabilježio kamerom i aparatom.

Zajednička fotografija na Kravici.
Zajednička fotografija na Kravici.

Nažalost, kiša nam je malo pokvarila planove i potjerala nas sa Kravice te smo malo ranije, u pratnji kiše stigli u Ljubuški.

Zajednička fotografija mlađih kadeta.
Zajednička fotografija mlađih kadeta.

Prvu utakmicu su ponovo odradili dečki iz mlađe-kadetske ekipe, ali su se sad namjerili na izvrsnu ekipu iz KK Ljubuški te su, unatoč silnom trudu i zalaganju, morali priznati nadmoć domaćina i izgubili utakmicu rezultatom 51:33.

Domaće navijačke snage.
Domaće navijačke snage.

Potom je započela druga utakmica u kojoj smo ponovo igrali protiv domaćina KK Ljubuški. U prvom dijelu utakmice, sve je upućivalo da ćemo ponovo morati priznati dominaciju domaćina. Unatoč silnoj želji i velikom zalaganju, puno toga nam nije polazilo od ruke. Međutim, u drugom dijelu utakmice, kao da je na teren ušla druga ekipa. Naši dečki se bude, igraju čvrstu obranu, te dovode utakmicu do potpuno neizvjesne završnice. Cijela ekipa je igrala i disala kao jedan. Naši navijači, naši mlađi kadeti, su se probudili na tribinama, tako da smo imali osjećaj da igramo u Samoboru. Utakmica je na kraju završila rezultatom 75:69, a svi smo isticali odličnu utakmicu. I domaćini i mi. Ja osobno sam isijavao ponosom zbog igre koju su pružili naši dečki, i mlađi kadeti i juniori.

Uši načuljene - trenera se mora slušati!
Uši načuljene – trenera se mora slušati!

Iako smo planirali da se malo duže zadržimo sa našim domaćinima, ipak smo zbog umora igrača i pratećeg osoblja ( ja sam bio lagano na rezervi), ranije otišli na počinak u Međugorje.

Pogađate, opet klopa….klinci su stavili nove baterije… i opet juriš po pansionu! Ponovo ih moram tjerati u krevete i konačno odoh na počinak.

Očekivanje objeda u Pansionu Mir.
Očekivanje objeda u Pansionu Mir.

U nedjelju ujutro nas je dočekala kiša, tako da smo krenuli prema Samoboru po tom turobnom vremenu. Vratili smo se u naš grad prepuni dojmova sa ovog prekrasnog izleta.

Na ovaj način smo učvrstili veze sa našim sportskim prijateljima iz KK Ljubuški i našim (pre)ljubaznim domaćinima te smo se rastali sa njima uz želju da se ponovo vidimo u Samoboru na proljeće.

Mlade talentirane trenerske snage HKK Brotnjo i HKK Ljubuški - naši ljubazni domaćini.
Mlade talentirane trenerske snage HKK Brotnjo i HKK Ljubuški – naši ljubazni domaćini.

Koristimo ovu priliku da se posebno zahvalim našim domaćinima iz KK Ljubuški (predsjedniku Toniu Kraljeviću, tajniku Mariu Škegri te treneru Marinu Bubalu), gradonačelniku grada Ljubuški g.Nevenku Barbariću te gospodinu Mariju Šimoviću, koji su nam osigurali smještaj i boravak tijekom našeg boravka u Hercegovini. Također zahvaljujemo našim domaćinima u „Pansionu MIR“ gospođi Marini i gospodinu Nikoli Kozini, a poseban pozdrav ide i našem vozaču Nikoli Oreškoviću koji nas je „trpio“ tri dana.

Iako su rezultati ovih utakmica bili potpuno u drugom planu, ipak ćemo priložiti rezultate te postignute koševe.

JUNIORI

LJUBUŠKI – SAMOBOR  70 : 51 (17:15,24:15,15:10,14:11)

LJUBUŠKI: Miletić, Radišić 18, Vasilj, Tomić 2, Šunjić, Pervan 8, Džajić 15, Lončar, Barbarić 16, Pehar, Vukšić 11, Bezer 5, Bilić 4. Trener: Marin Bubalo.

SAMOBOR: Lovro Jelić 4, Mark Knezović 4, Vladimir Antolović 2, Jakov Kontak 6, Filip Crnić Palčec, Karlo Filipović 16, Marko Matijaščić 8, Roko Sedlar, Jan Matović 5, Luka Stanić 6, Antonio Mišić, Antonio Kupres. Trener: Mirko Mandalinić.

LJUBUŠKI – SAMOBOR   75:69  (48:26)

LJUBUŠKI: Miletić, Radišić 9, Vasilj, Tomić, Šunjić, Pervan 2, Džajić 4, Lončar 10, Barbarić 15, Pehar, Vukšić 9, Bezer, Bilić 26. Trener: Marin Bubalo.

SAMOBOR: Lovro Jelić 5, Mark Knezović 15, Vladimir Antolović 2, Jakov Kontak 4, Filip Crnić Palčec 1, Karlo Filipović 26, Marko Matijaščić, Roko Sedlar, Jan Matović, Luka Stanić, Antonio Mišić 16, Antonio Kupres. Trener: Mirko Mandalinić.

MLAĐI KADETI

BROTNJO – SAMOBOR   36:37 (5:13, 9:16, 12:4, 10:4)

SAMOBOR: Niko Jelić, Leonardo Klišanić 6, Luka Markota, Dorian Mihalić 3, Niko Mixich 10, Frano Penava 2, Josip Pleš 3, Marin Sirovica, Tin Jelić 3, Lovro Sedlar 10. Trener: Zdravko Džimbeg.

LJUBUŠKI – SAMOBOR   51:33

LJUBUŠKI: Bogdanović 18, Markić 4, Boras, Mijatović 2, Boplović, Lončar 2, Dugandžić 13, Artuković, Alpeza 4, Paradžik 4, Majić, Krizmanić 4. Trener: Marin Bubalo.

SAMOBOR: Niko Jelić, Leonardo Klišanić 12, Luka Markota, Dorian Mihalić, Niko Mixich 6, Frano Penava 9, Josip Pleš, Marin Sirovica 3, Tin Jelić 1, Lovro Sedlar 2. Trener: Zdravko Džimbeg.

Na kraju pogledajte i kratku reportažu o čitavom putu.

Mirko M.