">Nema odmora za polaznike škole košarke! - Košarkaški klub Samobor

Nema odmora za polaznike škole košarke!

S novim mladim trenerima Imbertom i Šilobodom, škola košarke u KK Samobor je doživjela procvat. Nikad nismo u školi košarke imali ovoliki broj djece. U školi košarke kada uključimo i djevojčice trenira preko 80-ero polaznika. Sve nas je više i to nas veseli. Za razliku od drugih klubova, broj naših igrača u školi košarke svake godine sve više raste što je dobar znak i velika motivacija za daljnji rad. Sa najmlađima se cijelu godinu radilo na osnovnim košarkaškim elementima kao što su dodavanje, vođenje lopte, košarkaški stav, pivotiranje, dvokorak itd.  Naučili su i osnovna košarkaška pravila te kako se sportaš treba ponašati na terenu. Korektna igra (fair play) je jedan od bitnijih elemenata sporta, a pobjeda i poraz sastavni dio sporta i važna lekcija koju djeca moraju naučiti.

Polaznici škole košarke su odradili najviše treninga i utakmica do sada. Ova godina je rekord u svim kategorijama. No dva su treninga u prošloj sezoni bila za pamćenje. U veljači su odradili treninge sa veteranima Barcelone predvođenima našim Mariom Kasunom. To je bio trening koji će sigurno dugo pamtiti i spominjati ga jer se ne događa često da trening vode takve legende.

Čak i sada kada je sezona završila, oni su i dalje aktivni na atletskom terenu i bit će aktivni sve do kraja lipnja. KK Samobor je uspostavio suradnju sa Atletskim klubom „Samobor“ te klinci na atletskoj stazi uče pravilno trčati i rade mnoge druge vježbe kroz koje će poboljšati svoja košarkaška umijeća.

Stariji polaznici škole košarke koje vodi trener Marko Šilobod ove sezone su se okušali i u prvim natjecanjima. I to sa zavidnim uspjehom! U Županijskoj ligi naši najmlađi košarkaši osvojili su odlično treće mjesto.


Također su igrali i vrlo jaku ligu u Dubravi sa mlađim godištem protiv najboljih ekipa poput Cedevite, Zagreba, Cibone itd. Tu su stekli važna iskustva jer su se mogli ogledati sa najjačima, te je teren pripremljen za sljedeću godinu, kada se nadamo i dobrim rezultatima.

Kao i svake godine, odigrali su za kraj uspješne sezone revijalnu utakmicu protiv roditelja i naravno, svojom kvalitetom ih pobijedili 4 koša razlike. Više sreće za roditelje sljedeće godine! 🙂


Velik je broj pravih budućih košarkaša u školi košarke. U dosadašnjim takmičenjima najbolji strijelac je bio Luka Štrkalj, a možda ponajbolji igrač Luka Žganjer. Kroz sve utakmice najpostojaniji i s najmanje oscilacija igrao je Sven Žingor, a zavidan napredak u odnosu na prošlu sezonu su pokazali Andrija Dean, Luka Galunić i Niko Boch. Ako govorimo o potencijalu igrača jedan od najperspektivnijih igrača vjerojatno je Marko Musa.

Znači imamo puno momaka i djevojaka, puno potencijala, a uz uvjet da se nastavi ovako kvalitetan rad, slijedećih sezona treba očekivati da ćemo dobiti prave košarkaše.