">Seniori do teško izvojevane pobjede protiv Zapada, polovičan uspjeh mlađih selekcija - Košarkaški klub Samobor

Seniori do teško izvojevane pobjede protiv Zapada, polovičan uspjeh mlađih selekcija

Seniori su odigrali prvu utakmicu u novim dresovima
Seniori su odigrali prvu utakmicu u novim dresovima

Košarkaši Samobora u 25 kolu A2 lige seniora pobijedili su na domaćem terenu ekipu Zapada iz Zagreba s rezultatom 74:70. Preležerno su Samoborci ušli u utakmicu te gosti vrlo brzo ostvaruju desetak koševa razlike koje održavaju do kraja prve četvrtine. Sasvim druga slika seniora Samobora u drugoj četvrtini s čvrsto obranom i serijom preciznih trica i dvica u napadu za minimalno vodstvo na poluvremenu. Početkom drugog poluvremena još boljom obranom Samoborci dolaze na desetak koševa prednosti koje gosti u napetoj završnici ipak ne uspijevaju preokrenuti. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Lovro Mandalinić s 21, te Mateo Gionechetti-Prahin i Marko Šilobod oba sa po 14 koševa. Kod Zapada najučinkovitiji je bio Andrej Čar s 20 koševa.

Snimka utakmice dostupna je na Youtube kanalu KK Samobor.

Rekapitulacija utakmice.

Osim seniora utakmice su ovaj vikend igrali i juniori, kadeti, mlađi kadeti, kadeti i polaznici škole košarke.

Juniori Samobora u 14. kolu lige proveli su se kao bosi po trnju te na domaćem terenu uvjerljivo izgubili od lidera lige ekipe Verna iz Zagreba s rezultatom 52:95. Već u prvoj četvrtini Vern je ostvario 27 koševa prednosti prikazavši brzu i modernu igru s brzim kontranapadima i precizni šutevima iz svih pozicija. Do kraja tekme igrali su s drugom postavom s kojima su se Samoborci mogli nadigravati ali su na kraju ipak uvjerljivo izgubili. Kod Samoboraca najučinkovitiji su bili Antonio Mišić s 14 i Jakov Kontak s 12 koševa. Kod Verna najučinkovitiji je bio Šustić sa 26 koševa.

Snimka utakmice dostupna je a Youtube kanalu KK Samobor.

Rekapitulacija utakmice.

Kadeti Samobora u 3. kolu lige iako nekompletni uvjerljivo su pobijedili u gostima ekipu Ivanića iz Ivanić Grada s rezultatom 40:90 te tako potvrdili čelnu poziciju lige. Tek u prvoj četvrtini domaćini donekle uspijevaju parirati Samoborcima. U nastavku jednostavno su na terenu postojali samo kadeti Samobora. U pobjedi Samoboraca istakli su se Kontak sa 27 i Milakara s 22 koša.

Rekapitulacija utakmice.

Mlađi kadeti Samobora u 7. kolu lige pobijedili su na domaćem terenu ekipu Dugog Sela s rezultatom 76:67. Nakon početnog vodstva gostiju od 4:12 Samoborci polako preuzimaju inicijativu i do poluvremena imaju vodstvo od koša razlike. Početkom drugog poluvremena serijom od čak 18:2 Samoborci ostvaruju znatniju prednost koja je na kraju bila dovoljna za zasluženu pobjedu i potvrdu prvog mjesta lige. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošču Rubinić s 22 i Mixich s 18 koševa. Kod Dugog Sela najučinkovitiji je bio Kuprešak sa 22 koša.

Rekapitulacija utakmice.

U 8. kolu Lige 2005 zagrebačke županije Samoborci su na domaćem terenu izgubili od ekipe Gorice iz Velike Gorice s rezultatom 26:41. Početkom drugog poluvremena kod rezultata 16:21 za goste gosti postižu seriju od 12 koševa i odlaze na nedostižnu prednos koju Samoborci ne uspijevaju nimalo ugroziti. U ekipi Samoboraca jedini raspoložen za igru je bio Dolenac sa 7 ubačenih koševa. Kod Gorice istakli su se Barilić s 9 i Ninić s 8 koševa.

Rekapitulacija utakmice.